Rybacia nátierka

Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Jedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby. No aj pre tých, čo sú po oslavách.

3 poháre 330 g
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Kyslé ryby dám do sitka odtiecť od nálevu. Moravanku tak isto dám do sitka. Tieto suroviny nech sú bez nálevov. Vajcia a zemiaky uvarím vopred nech vychladnú.
  2. Syr použijem roztierateľný, aby nátierku dobre spojilo. Množstvo feferónov použijem ako znesiem pikantné.
  3. Mimo horčice a syra všetko pomeliem na mäsovom mlynčeku. Všetko dobre zmiešam a nechám postáť asi pol hodinu, nech prejdu chute spolu.
  4. A môžeme natierať na chleba. Pridám na vrch ešte nejaké čerešničky nech ide plameň z úst. Želám aj vám dobrú chuť.