Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke

Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 28. januára 2011 13:52Ďalšie jeho recepty

Každý z nás toto jedlo určite pozná a robí iným spôsobom - vždy býva iné ,podľa toho čo chladnička dá ... :o)

Suroviny

4-5
porcie
15
minút
príprava
50-60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso pokrájame na rezančeky a opražíme na cibuľke. Pridáme koreniny - soľ,korenie,papriku,rascu,vegetu. Ďalej pridáme lečo,zalejeme asi 1,5 - 2 dl vody, pridáme ešte časť kečupu a horčice./ Kto chce viac pikantné jedlo ,pridá si feferónku alebo chilli,prípadne iné druhy korenín . /

2

Počas dusenia podlievame mäso po troške vodou,keď je už mäkké / cca.50-60 min. / , dochutíme ho prelisovaným cesnakom alebo cesnakovou pastou a pridáme zvyšný kečup a horčicu, ktoré nám zvyšnú šťavu zahustia.

3

Zmes dáme do väčšej zemiakovej placky,ktorú preložíme na polovicu.Podávame so zeleninovou oblohou,posypané postrúhaným syrom. Dobrú chuť :o)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 28. januára 2011 o 17:28
    tento receptík si ukladám a čím skôr vyskúšam, kedže zemiakové placky velmi ľúbime a ešte keď je to aj pikantné čo môj muž a synátor zbožňujú ;)...vďaka za receptík:)


  • altyn, 28. januára 2011 o 17:37
    Veľká dobrota... dlho som nerobil, dík za pripomenutie. Ja pridávam aj šampiňóny a navrch dávam tatársku omáčku :-)))


  • hviezdickaz, 28. januára 2011 o 20:34
    dakujem :o)


  • ketty3811, 28. januára 2011 o 20:53
    plnené placky sú mňam,mňam.A stále sú iné,podľa toho čo máme v chladničke.:-)


  • ocino4, 29. januára 2011 o 15:23
    Ja dávam aj slaninku a tiež šampiony,môže sa dať aj trocha salámy,nakrájanej na kúsky.Poznám a máme to radi.


  • marienka44, 29. januára 2011 o 15:35
    @Hviezdickaz , taky recept mam od kolegyne, volá sa to Čákovo tajomstvo. :-)


  • hviezdickaz, 29. januára 2011 o 16:16
    @marienka44 - tento recept som si vymyslela sama,aspon si nepamatam,ze by som ho niekde videla ... je to o improvizácii :o) , a aj o tom,co najdes v chladnicke... preto sa mi tak paci :)))


  • vieka, 29. januára 2011 o 16:34
    dobry typ na nedelny obed...dakujem!


  • dorisa, 29. januára 2011 o 18:48
    Juuuuuj, toto zbožňujem. Takéto jedlá si dávam vždy v reštauráciách,lebo soma si to spravit neviem. vyskušam podla teba, už teraz sa teším, keby som nedala piecť kura do rúry, určite zajtra by som spravila toto parádne jedlo. Ďakujem, zkladám recept do KK.


  • coldbery, 29. januára 2011 o 18:59
    Placky a vňom mäsko...to je moje....ukladám si...:-)))))


  • frona, 29. januára 2011 o 19:36
    Také sem-tam robievam ale bez leča. Vyskúšam aj toto Tvoje.... dík


  • luba123, 30. januára 2011 o 09:26
    už aj idem nato, ďakujem za nápad


  • milanka, 30. januára 2011 o 18:55
    ahoj...skúšala si to s mletým mäsko...ináč tento Tvoj recept je super,určite ho vyskúšam aj s takýmto mäsko,nie len mletým :-D


  • hviezdickaz, 5. februára 2012 o 11:30
    :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist