Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke

hviezdickazHviezdickaz, 33 ročná žena, Rajec, 28. januára 2011 13:52
Ďalšie jej recepty »

Každý z nás toto jedlo určite pozná a robí iným spôsobom - vždy býva iné ,podľa toho čo chladnička dá ... :o)

4-5
porcie
15 min
príprava
50-60 min
tepelná úprava

Suroviny

300-400 g
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby  mletá
podľa potreby
1 pol.lyžica
3-4 pol.lyžice
3-4 pol.lyžice
podľa potreby alebo cesnaková pasta
podľa potreby
príloha
podľa potreby postrúhaný
podľa chuti  - rôzna

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezančeky a opražíme na cibuľke. Pridáme koreniny - soľ,korenie,papriku,rascu,vegetu. Ďalej pridáme lečo,zalejeme asi 1,5 - 2 dl vody, pridáme ešte časť kečupu a horčice./ Kto chce viac pikantné jedlo ,pridá si feferónku alebo chilli,prípadne iné druhy korenín . /

  2. 2

    Počas dusenia podlievame mäso po troške vodou,keď je už mäkké / cca.50-60 min. / , dochutíme ho prelisovaným cesnakom alebo cesnakovou pastou a pridáme zvyšný kečup a horčicu, ktoré nám zvyšnú šťavu zahustia.

  3. 3

    Zmes dáme do väčšej zemiakovej placky,ktorú preložíme na polovicu.Podávame so zeleninovou oblohou,posypané postrúhaným syrom. Dobrú chuť :o)

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist