Kuracia polievka

Pikantná kuracia polievka

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1 PL sójovej omáčky a 1 ČL kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame s marinádou.
  2. Cibuľu ošúpeme a jemne nasekáme. Kurací vývar zohrejeme. Cibuľu a marinované kuracie mäso varíme po dobu 5 minút.
  3. Ázijskú miešanú zeleninu premyjeme v sitku studenou vodou a pridáme ju do polievky. Zmiešame zostávajúci kukuričný škrob, zostávajúcu sójovú omáčku, zázvor, ryžový ocot a nasekanú čili papričku a za stáleho miešania zmes pridáme do polievky. Všetko spolu povaríme a v prípade potreby dochutíme. Polievku podávame čo najviac horúcu.
  4. Shan'shi Tip: Polievku si možno ozvláštniť s niekoľkými kvapkami sezamového oleja, alebo ju možno podávať s nasekaným koriandrom.