Pikantná kapusta (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Lahana Yemeği..Vyborne a jednoduche jedlo,pripravene z cerstvej kapusty.Moze sa podavat ako priloha,alebo hlavne jedlo :-)

Suroviny

Postup

  1. Kapustu si nakrajame na tenke rezance..
  2. Do panvice dame maslo,na ktorom osmazime 1-2 minutky 2PL Salce (paradajkove pyre) ale mozte pouzit aj husty paradajkovy pretlak.
  3. ..pridame cibulu a papriku,ktoru sme si uz dopredu nakrajali na kocky.Ja davam cervenu mäsitu papriku,aby v jedle vynikla,ale inak mozte dat hociakej farby :-) Cele to nechame chvilku spolu poskvrcat..
  4. ..potom pridame 1kl mletej cervenej papriky,premiesame a znova nechame par sekund poskvrcat..
  5. Pridame kapustu..
  6. Dalej cele osolime,pridame 0,5kl Isot(cierna turecka paprika) a cele dobre premiesame.Namiesto Isotu mozte pouzit aj chilli,nieje to sice to iste,ale aspon bude ta kapusta pikantna :-)
  7. Nakoniec to podlejeme vodou.Neudavam mnozstvo vody,lebo ako sa kapusta vari a voda vyvrieva,tak si musite vodu stale doliat.Niektora kapusta sa uvari skor a niektora neskor.Nalejte tam tolko vody,aby kapusta kukala von z nej.Toto jedlo je nieco ako kapusta na stave,kapusty ma byt viac nez stavy.A ako sa vari,tak musite stale dolievat vodu,aby jej stale ostalo dost..
  8. Ked je uz kapusta mäkka a stavy tiez dost :-) vsypeme do nej 0,5-0,75dcl ryze.Premiesame a nechame cca.10minut spolu zakryte povarit.Potom dame z ohna bokom a nechame takto zakryte este cca.20minut stat.Kto chce,moze namiesto ryze pouzit aj bulgur :-)
  9. Po odstati premiesame a mozme podavat.Kto chce,moze toto jedlo spravit aj na stavnatejsie,to je uz na vas :-) Vzdy musite pocitat aj stym,ze trocha stavy popije aj ryza.Dokonca ak chcete,tak si ho mozte pripravit aj s viacej ryzou.Ja robim takto,my mame radi stavnatu kapustu :-)
  10. Je to velmi jednoduche a lahke jedlo :-) Kedze v tom niesu okrem soli a Isotu ziadne ine koreniny,sa ta skvela chut kapusty v jedle zachovala.Podava sa s pecivom,ktore si mozte namackat do stavy :-) alebo s niakou celkom lubovolnou prilohou.. Prajem dobru chut..