Pikantná kapusta fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 1. júna 2015
Pikantná kapusta (fotorecept)
Foto: cesminaz

Lahana Yemeği..Vyborne a jednoduche jedlo,pripravene z cerstvej kapusty.Moze sa podavat ako priloha,alebo hlavne jedlo :-)

Suroviny

1 kg
2 ks
1 ks
0,5-0,75 dcl
1 ČL
2 PL (salça)
50 g
podľa potreby na podliatie
podľa chuti
0,5 ČL (alebo chilli)




Postup

  1. 1

    Kapustu si nakrajame na tenke rezance..

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice dame maslo,na ktorom osmazime 1-2 minutky 2PL Salce (paradajkove pyre) ale mozte pouzit aj husty paradajkovy pretlak.

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..pridame cibulu a papriku,ktoru sme si uz dopredu nakrajali na kocky.Ja davam cervenu mäsitu papriku,aby v jedle vynikla,ale inak mozte dat hociakej farby :-) Cele to nechame chvilku spolu poskvrcat..

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..potom pridame 1kl mletej cervenej papriky,premiesame a znova nechame par sekund poskvrcat..

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame kapustu..

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalej cele osolime,pridame 0,5kl Isot(cierna turecka paprika) a cele dobre premiesame.Namiesto Isotu mozte pouzit aj chilli,nieje to sice to iste,ale aspon bude ta kapusta pikantna :-)

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec to podlejeme vodou.Neudavam mnozstvo vody,lebo ako sa kapusta vari a voda vyvrieva,tak si musite vodu stale doliat.Niektora kapusta sa uvari skor a niektora neskor.Nalejte tam tolko vody,aby kapusta kukala von z nej.Toto jedlo je nieco ako kapusta na stave,kapusty ma byt viac nez stavy.A ako sa vari,tak musite stale dolievat vodu,aby jej stale ostalo dost..

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked je uz kapusta mäkka a stavy tiez dost :-) vsypeme do nej 0,5-0,75dcl ryze.Premiesame a nechame cca.10minut spolu zakryte povarit.Potom dame z ohna bokom a nechame takto zakryte este cca.20minut stat.Kto chce,moze namiesto ryze pouzit aj bulgur :-)

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po odstati premiesame a mozme podavat.Kto chce,moze toto jedlo spravit aj na stavnatejsie,to je uz na vas :-) Vzdy musite pocitat aj stym,ze trocha stavy popije aj ryza.Dokonca ak chcete,tak si ho mozte pripravit aj s viacej ryzou.Ja robim takto,my mame radi stavnatu kapustu :-)

    Pikantná kapusta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Je to velmi jednoduche a lahke jedlo :-) Kedze v tom niesu okrem soli a Isotu ziadne ine koreniny,sa ta skvela chut kapusty v jedle zachovala.Podava sa s pecivom,ktore si mozte namackat do stavy :-) alebo s niakou celkom lubovolnou prilohou.. Prajem dobru chut..

Diskusia k receptu

mijaita
@cesminaz je a neni muj recept jiný. Varím tak polívku :-) Zelí na větší kousky, cibuli zlatavou, konzervu rajcat i pyré. Kromě papriky ještě různá kari a jiná koření a nakonec smetanu. Je hustá a přitom dietní. Bez rýže. Ale i malé změny jsou změny, někdy uvařím podle tebe.
cesminaz
@klukodvody dakujem :-) a aj kolace som uz videla-su krasne,dakujem ;-) @mijaita tvoja polievka,ktoru opisujes znie zaujimavo a urcite chuti dobre :-) Toto polievka nieje,je to nieco ako kapusta na stave :-) ..vela kapusty a trocha stavy.Ale pravdaze si tam moze dat kazdy aj viac stavy.Vdaka za nahliadnutie :-)
havino
paradajkovú kapustu mám veľmi rada, ryžu tiež a viem si asi aj chuť predstaviť, ukladám na inšpiráciu, dietne, chutné
kukulienka71
@cesminaz , idem hodnotiť tvoj recept po ochutnaní: výborné, 5*, KK.
K jednej menšej hlávke skorej kapusty som dala 3 dcl vlastnej paradajkovej šťavy, vodu vôbec. Isot nemám, dala som dve veľké feferónky, pikantnosť práve postačujúca;-P mala som pár lyžíc zvyšnej ryže, tú som v jedle na konci len prehriala. Jedli sme s morčacími kockami na rasci, bez pečiva. Fakt som si obľúbila cez teba tureckú kuchyňu, ďakujem:-)


ivankaalenka
vcera som to urobila na veceru a bolo to super, chvalim recept, nevedela som sa toho dojest :) stavy som mala menej, ale aj tak chutilo :) dakujem za tip
cesminaz
@kukulienka ty si ale rychla ;-)) Vyzera na tom tom tanieri super a s tym masom to bola urcite velka dobrota! Aj ja zvyknem niekedy s pecivom a niekedy zasa bez jest :-) Velmi ma tesi,ze ti kapusta chutila a ze si spokojna s "dalsim" receptom ;-) Vdaka za vyskusanie ,aj za odozvu s fotkou.Pekny slnecny den prajem! @ivankaalenka dakujem za dobru spravu.Som rada,ze jedlo chutilo :-) Stavu si uz kazdy prisposobi svojej chuti,ci uz menej alebo viac.Dakujem za odozvu :-) @frezia68 ..len vyskusaj,urcite neolutujes ak mas rada kapustu :-) @havino od paradajkovej kapusty to ma trocha dalej,lebo tu sice je to paradajkove pyre(pretlak) ale nieje ho zasa tak vela,aby tam dalo silnu paradajkovu chut.Tu vynika najviac chut kapusty :-) tie ostatne suroviny jej dodavaju len este lepsiu,vynimocnu chut.. Dakujem za komentar,pekny den :-)
mijaita
@cesminaz výborné zelí! Dva talíře jsem snědla. Uvařila podle receptu včetně dost isotu, ale nebylo dost pikantní a protože je tam kapie červená, tak jsem přidala velkou lžičku harissy, která v zelí sedí jak dvojče :-) Přílohu jsem zvolila masovou a to kuličky dobře kořeněné z kuřecího masa. Vařila jsem od začatku společně se zelím. No co víc, než jedna, dvě, tři, čtyři a i pět stars! Díky za lahůdkový recept!


1x hanis
mijaita
p.s. kapii jsem napřed opekla a sloupla. Je sladoučká a jemná bez slupky.
cesminaz
@mijaita vynikajuco si navarila,vyzera to s tymi masovymi gulkami fantasticy! ;-) Ten Isot co mam teraz doma je dost stiplavy,takze stacila pol lyzicka a bolo dobre stiplave.Niekedy je menej a niekedy viac stiplava ta paprika.Ale co sa tyka Isotu,ci stiplavosti to si uz moze kazdy sam dat kolko mu chuti :-) Dakujem za vyskusanie a za tvoju odozvu aj s fotkou.Som rada,ze chutilo :-)
matilda143
Pripravené ako príloha k duseným hovädzím plátkom na cibuľke, takže som vodu viac vydusila, šťava bola spod mäsa. Ryžu som dala som trochu viac, pridala naraz s kapustou zaliala vodou a spolu podusila . Výborná
príloha vrele odporúčam ďakujem @Cesminaz tvoje recepty nesklamú.


1x hanis
cesminaz
@Matilda143 (10.6.2018 15:22)

Prepáč,reagujem trosku neskoro :-) Tesim sa,ze si recept vyskusala a ze ti chutí.Dakujem za tvoju odozvu aj s fotkou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia