Cuketa s parmezánom
Pikantná cuketa s parmezánom
Autor receptu: siuuu
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a
teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom - jednoduchá, rýchla a zdravá večera alebo ľahší obed.
4 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu umyjeme, osušíme, nastrúhame nahrubo osolíme a necháme na sitku odkvapkať z prebytočnej vody, alebo vytlačíme vodu rukami.
- Na troške olivového oleja orestujeme cesnak pokrájaný nadrobno, pridáme cuketu, soľ, korenie a štipku chilli, čerstvé bylinky, restujeme 4-5 minút, pridáme trocha postrúhaného parmezánu, premiešame a podávame.