Cuketa s parmezánom

Pikantná cuketa s parmezánom

Autor receptu: siuuu

Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, minipizze, prívarok, plnená cuketa a neviem čo ešte, a teraz prišla na rad pikantná dusená cuketka s parmezánom - jednoduchá, rýchla a zdravá večera alebo ľahší obed.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu umyjeme, osušíme, nastrúhame nahrubo osolíme a necháme na sitku odkvapkať z prebytočnej vody, alebo vytlačíme vodu rukami.
  2. Na troške olivového oleja orestujeme cesnak pokrájaný nadrobno, pridáme cuketu, soľ, korenie a štipku chilli, čerstvé bylinky, restujeme 4-5 minút, pridáme trocha postrúhaného parmezánu, premiešame a podávame.