Pikantná cesnaková polievka s paradajkami

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 26. novembra 2014
Pikantná cesnaková polievka s paradajkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks stredne veľké
4 strúčiky
4,5 PL
 stredne veľká
1,5 PL
1 ČL
 štipka
2,5 PL
500 ml
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme dozlata najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme hnedý cukor, paradajkový pretlak a paradajky zbavené šupky, nakrájané na kocky. Krátko podusíme a podlejeme vývarom.

  2. 2

    Do hotového základu pridáme uvarené jačmenné krúpy. Krátko prevaríme, dochutíme soľou, korením a mletou škoricou.

  3. 3

    Na záver pridáme na veľmi jemné kocky posekané čili papričky. Pikantnosť polievky si nastavíme podľa chuti množstvom nasekaných čili papričiek. Alternatívou krúp je bulgur.

Diskusia k receptu

frezia
Velmi zaujimava polievka, vyskusam ju uvarit.
ochino
Zaujímavý recept
Ja niekedy ked vidím že je to od šéfkuchára tak to automaticky preskakujem,že to bude určite zložité... Ale tento vypydá dobre.
Vyskúšam-len asi dám menej cesnaku./z osobných dúvodú.../
Zdravím a prajem pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia