Pide s rukolou

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 21. júla 2012
2
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

7 g
1 ČL
1 šálka
2 a 1/4 šálky
1 ČL
2 PL
Náplň:




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame trochu mlieka s droždím a cukrom. Kvások necháme odpočívať 15 minút. Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, olivový olej, zvyšné mlieko a kvások. Miesime kým nie je cesto pružné a odlepuje sa od rúk a misky. Preložíme do olejom vymazanej nádoby a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každý kúsok formujeme do oválneho tvaru, prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom každý kúsok rozvaľkáme do tvaru "loďky" preložíme na pečiaci papier a naplníme (okraje necháme voľné) kúskami mozzarelly, paradajok a chilli papričky. Okraje zahneme, potrieme jogurtom rozmiešaným s vodou a posypeme černuchou alebo sezamom.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na maximum (250 - 300 °C) aj s plechom na ktorom budeme pide piecť. Pide opatrne prenesieme s papierom na plech a pečieme asi 12 - 15 minút. Treba sledovať. Okraje by mali mierne zhnednúť. Vyberieme, preložíme na mriežku a okraje jemne potrieme olivovým olejom. Tým pide zostane mäkké aj po vychladnutí. Nakoniec do stredu uložíme stonky rukoly a bazalky. Podávame teplé. Dobrú chuť.

    Pide s rukolou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

michsamant
vidim pide, vidim teba a tak to dobre vyzera az vidim dvojmo.... ukladam, rukolu nahradim niecim inym zelenym, tu som u nas nevidela a vidis zohnala som aj cierny sezam, reku co s nim posypem.. no sak pide! kukam, ze moc vidim v tomto komente :-/
danielas
Rozprávkové!!!!! Toto je presne podľa môjho gusta,nemá chybu.
Už aj uložené,ďakujem @nazarboncuk za túto dobrotu nad dobroty
tatiana13
Vyzerá to výborne a práve na tom pracujem... Ale môžete prosím upraviť dobu prípravy? Lebo 15 min kvások, hodina kysnutie, 15 minút odpočinok cesta a 15 minút pečenia dáva takmer dvojnásobok... A mnne to napríklad teraz rohodilo prípravu ostatného jedla.
Inak výborný recept a ide to aj s bezlepkovou múkou, prekvapivo to pekne drží pohromade :) moc Ďakujem
jozka2
@tatiana13 ,nikto na svete ti nemoze upravit cas na pecenie tak, aby to tebe vyhovoval, iba ty sama.Cas je orientacny a zavisly od mnoho faktorov,ktore urychluju alebo spomaluju kysnutie cesta.Napr.teplota miestnosti,muky,tekutiny,drozdie atd.
tatiana13
@Jozka2 (26.9.2014 02:36)

Jožka tento recept je fantastický a jeden z mjich obĺúbených na vareche. Len som upozornila na čas - ak to mám robiť podľa receptu tak nesedí k popisu. A mohlo by to rozhodiť prípravy ostatným rovnako ako mne po prvý krát. Je to len pomoc a preto si sem píšeme či nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia