Petržlenové víno

Autor receptu: jozka2

Tato davka vina je porcia pre jedneho cloveka,ktory si chce udrzat svoje srdce zdrave,ale nie len srdce,ale aj zaludok,oslabene srdce po chripke,pri infarkte. Jedna sa o doplnkovu liecbu,ktora v ziadnom pripade nesmie nahradit odbornu lekarsku liecbu. PORADTE SA SO SVOJIM LEKAROM. chcem upozorniit ludi,ze uzivat petrzlenove extrakty,ci jest petrzlen u ludi s problemami ladvim sa v ziadnom pripade neodporuca.

Suroviny

Postup

  1. Petrzlenovu vnat a koren zbavit necistoty,dobre vymyt a pomliet,prelozit do emailoveho hrnca,pridat vino a povarit na slabom ohni 5 min. Biele vino sa dava na pozdvihnutie tlaku. Crvene sa dava na znizenie tlaku. Stiahnut z ohna pridat vinny ocot a med.Pre diabetikov davku medu znizit.
  2. Znovu doviest do varu a varit dalsich 5 min. na slabom ohni.Penu zbierat.Precedit a naliat do ster.flias.Drzat v chladnicke.
  3. pit po 100 ml 3 x denne do upotrebenia celej davky. pri infarkte pit 100 ml 3 x denne po dobu 3-6 mesiacov v zavistlosti od kondicie cloveka. Na dobre udrzanie zdraveho srdca je potrebne opakovat 2 x do roka.Pije sa na oslabene srdce aj po chripke,infarkte a aj na zaludok.