Petržlenové víno

jozka2 - bez fotkyjozka2, 31. októbra 2014

Tato davka vina je porcia pre jedneho cloveka,ktory si chce udrzat svoje srdce zdrave,ale nie len srdce,ale aj zaludok,oslabene srdce po chripke,pri infarkte. Jedna sa Zobraziť celý popisTato davka vina je porcia pre jedneho cloveka,ktory si chce udrzat svoje srdce zdrave,ale nie len srdce,ale aj zaludok,oslabene srdce po chripke,pri infarkte. Jedna sa o doplnkovu liecbu,ktora v ziadnom pripade nesmie nahradit odbornu lekarsku liecbu. PORADTE SA SO SVOJIM LEKAROM. chcem upozorniit ludi,ze uzivat petrzlenove extrakty,ci jest petrzlen u ludi s problemami ladvim sa v ziadnom pripade neodporuca.

Suroviny

8 - 10 ks
1 L
2 PL
80 - 100 g




Postup

  1. 1

    Petrzlenovu vnat a koren zbavit necistoty,dobre vymyt a pomliet,prelozit do emailoveho hrnca,pridat vino a povarit na slabom ohni 5 min. Biele vino sa dava na pozdvihnutie tlaku. Crvene sa dava na znizenie tlaku. Stiahnut z ohna pridat vinny ocot a med.Pre diabetikov davku medu znizit.

  2. 2

    Znovu doviest do varu a varit dalsich 5 min. na slabom ohni.Penu zbierat.Precedit a naliat do ster.flias.Drzat v chladnicke.

  3. 3

    pit po 100 ml 3 x denne do upotrebenia celej davky. pri infarkte pit 100 ml 3 x denne po dobu 3-6 mesiacov v zavistlosti od kondicie cloveka. Na dobre udrzanie zdraveho srdca je potrebne opakovat 2 x do roka.Pije sa na oslabene srdce aj po chripke,infarkte a aj na zaludok.

Diskusia k receptu

2010
@ jozka2 , aj ja prilezitostne chodim do china town k tradicnemu bylinkovemu lekarovy studoval 10 rokov v cine, mozez prezradit aku mas kvalifikaciu ked davas jeden den recepty na rakovinu , druhy na epilepsiu a dnes na srdce a @ pustu s jej troma statnicami strcis do vrecka, ja som presvedceny ze nemas ziadne zdravotnicke vzdelanie mozno tak vecerny weekendovy kurz sarlatanov? Ked ano tak sa ospravedlnim.
pusta
@2010 , ospravedlňujem sa, nemám 3 štátnice, mám len jednu štátnicu, ktorou som ukončila VŠ.
mám III. stupne postgraduálneho štúdia ukončené Diplomom v odbore vo svojej profesii.
poznámka: ľuďom po infarkte myokardu a ani pri ochoreniach žalúdka nie je dovolený akýkoľvek alkohol, teda ani víno !!! v žiadnom množstve - život ohrozujúce.
marcel83
Hmmm... kolega /40r/ dostal počas lyžovacky v Alpách na svahu infark myokardu. Rakušáci prepucovali cievy s kefkami, chalanisko lyžuje dalej. Alkohol konzumuje /samozrejme nie na litre/ a je tu. Stalo sa mu to pred dvomi rokmi...

"Európska kardiologická spoločnosť neodporúča viac ako jeden pohárik denne pre ženy a dva drinky denne pre mužov (drink = jedno pivo, dva deci vína, alebo pol decilitra tvrdého alkoholu)."
pusta
Milá@svedka , v tom prípade silne pochybujem, že tvoje silné problémy
boli vôbec problémy žalúdočné, len sa lokalizovali do tej obllasti.
podobne. ako ti pomôže na hemoglobín onen hemoglobínový prípravok počas pôrodu.
svedka
@pusta a preco?Ved si sama pisala,ze alkohol sa nema pri tychto problemoch...
julica
čo sú to tri stupne postgraduálneho štúdia? postgraduálne štúdium je teraz 3. stupňom.
pusta
@julica , v mojej profesii sa rozlišuje I. stupeň, II. stupeň a III. stupeň v príslušnom odbore a tak sa píše aj na Diplome - čiže správne som napísala. ak chceš vedieť, mám všetky tri stupne :-)
v iných profesiách nemusia po skončení VŠ dokazovať stupeň svojej odbornosti, pokiaľ áno, tak pardon :-)
u iných profesií začínajú titulom napr. Ing. alebo Mgr...., v mojej profesii začíname titulom Dr., to je len začiatok a neznamená nič viac, len ukončenie VŠ v tomto smere.
nadia56
presne ako pise @pusta ,
viac info o akademickych tituloch tu,
 sk.wikipedia.org/wiki/Akademick%C3%BD_titul...


vybrate - po vykonaní rigoróznej skúšky

v prírodovedných študijných programoch doktor prírodných vied (RNDr.)
vo farmaceutických študijných programoch doktor farmácie (PharmDr.)
v spoločenskovedných a umenovedných študijných programoch doktor filozofie (PhDr.)
v právnických študijných programoch doktor práv (JUDr.)
v učiteľských a telovýchovných študijných programoch doktor pedagogiky (PaedDr.)
v teologických študijných programoch (okrem katolíckych) doktor teológie (ThDr.).

preco tu riesite akademicky titul diskutujucej, stale dokola, ci je pusta taka alebo onaka vas zaujima,
vsade kde sa ukaze, prida svoj recept, vyjadri svoj nazor sa vela diskuterov stavia proti nej,
ak vam teda az tak vadi, nekomentujte, nevsimajte si ju, dajte jej pokoj, nebude mat ziadny podnet na nieco reagovat, a budete mat pokoj, pohodu a nemusite ju riesit, co kde napisala, ako zije, s kym sa stretava, ci ma z coho varit, na druhej strane asi taketo stiplave reci, mnohokrat urazanie a podcenovanie niektorym ludom chyba, mozno im to dviha sebavedomie, ved ju tu riesite kazdy den,
treba uznat, pridava dobre recepty, dopodrobna spracovane,
najlepsie by bolo sa vyjadrovat len k receptom, popripade ked treba poziadat o radu a vazit si vynalozeny cas a pracu kazdeho jedneho aktivneho prispievatela,
prajem vsetkym pokojny sviatocny vikend ☺
julica
Nuz, stale mi to nie je jasne. za treti stupen sa povazuje doktorat, doktorat je postgradualny. preto si neviem predstavit 3 stupne postgradualneho, to uz vyzera na habilitaciu
jozka2
Pusta,chcela by som sa ta opytat aky mas odborny nazor na pitie 52% slivovice 3 x denne pred jedlom.Ja to totiz pijem,preto by ma zaujimal tvoj nazor ci je to liecive.
1x jozka2
jozka2
este som zabudla prepac,3 x denne pred jedlom po 1 Kl.
pusta
@julica , mylná predstava.
sú odbory, kde sa doktorátom ukončí vysoká škola a také kde sa doktorát získava až po ukončení školy . nenapísala som, že III. stupeň znamená doktorát., ale je to najvyšší stupeň v odbornosti danej profesie, nemá to nič spoločného s habilitáciou. u nás doktorát sa nezískava postgraduálnym štúdiom, v niektorých iných odboroch áno.
ty by si to predsa mala alebo mohla vedeť. :-)
prečítaj si príspevok od @nadja.
pusta
@nadja56 , v tom linku je pre mňa novinka, čo sa týka katolíckej cirkvi.
pred mnohými rokmi som sa poznala s vysokým hodnostárom katolíckej cirkve, bol mojim dlhoročným osobným priateľom, ten pán mal pred menom až tri doktoráty a jeden z nich bol práve ThDr.
bol účastným koncilu vo Vatikáne, okrem mnohých vysokých ocenení dostal aj Svetovú cenu mieru. bol to veľmi múdry a hlboko ľudský a empatický mimoriadne vzdelaný človek.
s láskou a s úctou na neho spomínam stále, práve v tento čas obzvlášť!
zrejme ide o zmenu v udeľovaní titulov po roku 1996.
jozka2
Zaliecivo sa nepovazuje,no potom nerozumiem ako je mozne,ze pan Emil Vaclav Havelka,ktory je povazovany za ceskeho Nostradamusa ,tvrdi,ze je to like od 150 chorob ak sa berie po 1 KL 3 x denne.Nie je to antibiotikum,to je Pravda,ale ako pomocny liek podla teba to nie je tiez.
marcel83
@pusta Vy čo sem ťaháte WHO? Tá štatistika je o ľudoch, ktorý určite "nepili jeden pohárik denne"...

Jasné, že doktorant nieje len lekár. Ale tak chcete povedať, že máte ThDr. alebo PhDr.?? Podľa Vašich vyjadrení pod receptami @jozka to vyzerá na MUDr.

Inak, ak ste internistka... Poznáte MUDr. Fričovú Vieru /Veroniku/? Len tak bokom otázka...
pusta
podľa vašich vyjadrení sa nikto nemôže vyjadriť, ak je daná problematika jeho veľkým koníčkom, dobre sa v tom a nie je lekár.
no, ha - ha - ha -ha - ha...... DDDDD
čo je vás po tom, aký doktorát mám???
rád by ste vedel, lenže nepoviem :-)))
kto tvrdí, že som lekárka, dokonca internistka???
WHO /svetová zdravotnícka organizácia/ vydáva štatistiky záväzné pre celý svet a to z hlásení o príslušných ochoreniach z celého sveta.
pre mňa je smerodatná, záväzná a pravdivá iba táto :-)
vidím, že nemáte čo riešiť a vaše internetove informácie na to nestačia. na to treba mať hlboké vedomosti totiž :-)
nepoznám žiadnu MUDr. Veroniku Fričovú, prečo by som aj mala? neviem kto to je a ani ma to v tejto súvislosti vôbec nezaujíma,
ctený pane :-)
konečne už zosadnite zo mňa a nerozoberajte ma, ok???
už ste tým úplne posadnutý a vážne ochoriete, odborne sa tomu hovorí STALKING.

 sk.wikipedia.org/wiki/Stalking...


dakujem za vašu dojímavú pozornosť, veľmi dobre sa zaobídem bez vás :-)
Zbohom!!!
marcel83
Ja umriem :D

Je to Vaša kolegyňa a moja veľmi dobrá známa, Zaujímavé je, že ona Vás pozná...

Váš komentár som nahlásil ako nevhodný, nakoľko "na to treba mať hlboké vedomosti totiž" beriem ako útok a nepriamo zo mňa robíte debila.

Peknú sobotu.
marcel83
Nadávať niekomu do dementov je podľa Vás slušne napísané? Tak potom nechcem vedieť, ako by bolo neslušne.
redakcia
Dobry den vsetkym, nekazme si tento pekny vikend nadavkami a nezmyselnym napadanim. Prosime komentare k tomuto receptu len k veci. Dakujeme.
marcel83
1KL patrila k 52% slivovici, nie k receptu samotnému... Treba čítať poriadne...
jozka2
wevewe,rada upravim,len kde vidite 100 ml,lebo ja tam vidim 1KL 52% slivovce,udajte presne kde to mam hladat.
100 ml je extract petrzelu s vinom a vino je 14-18 %,nie 52% ak ste mala na mysli to.Trochu ste to hadam prehliadli,ale to sa stave.
julica
Z nadjingo odkazu mi nic nevyplyva, najma nie treti stupen. ake skusky sa viazu lk tomu, co ty myslis - rigorozne?
pusta
@julica , nie, v mojej profesii sa k rigoroznej skúške postgraduálne štúdium neviaže.
postgraduálne štúdium, začína po promócii k na ktorej ti už bol Diplomom priznaný doktorát.
k promócii potrebuješ mať vykonané štátne záverečné skúšky, aby ti doktorát mohli v danej profesii priznať, tým doktorátom u nás začíname na rozdiel od iných profesií.
postupy v odbore u nás sú odlišné od iných profesií.
napísala som o tom už dosť, tebe aj včera o 15,36 h, aj dnes o 05,15 hodine, nemienim sa tým už viac zaoberať, ani podrobnejšie to rozvádzať.
liama
Ježiši! Ja že po ťažkom dni si oddýchnem na Vareche!
havino
@liama oddýchneš, ked otvoríš a zavrieš, ako to robím ja, mala som stavy znechutienia donedávna aj ja, ale nedá mi predsa len @pusta , včera, predvčerom, neviem presne kedy, si obrazne slušne vyhnala z komentárov svojho receptu @svedku , nech sa vybavuje ani neviem s kým, v tajných správach, ale ty sa môžeš vybavovať kde chceš, u koho chceš však? mala si usmerniť tu spoludiskutujúcich a odkázať ich na komunikáciu s tebou a tvojom študiu do TS, nezdá sa ti, že to by bolo fér, vzhľadom na to, čo ty požaduješ od iných? a pod svojimi receptami?
jerica
@marianne pozdravujem a poteším ťa mojim zážitkom, dúfam, že ma zaradíš do lepšieho pohľadu na stavy IM. (ber ma v dobrom, dobre som sa zabavila na tvojom výroku) ja sa len divím o aké dobroty sa tu diskutuje, máme doma Hofmanské kvapky a ja som ich neochutnala, stále ma niečo brzdilo, ale keď sa zdalo ,že vyschne prameň, povedala som môjmu milému, veď mi dones tej medecíny, aspom do malej ploskačky, čo sa v okamžiku stalo, myslel si že to len si dám k nosu, len to pokušenie si dať kvapky, ťahalo ako guma v gatiach, natiahnem si kvapkátkom tých Hofmanských kvapiek, a čo zatriaslo ako víchor v Tatrách, nedalo mi a kvapkátko volalo znovu, tak čo, kvapkalo a dvakrát, zatriaslo ale len ako osiku, a to už nedalo a vymenila som kvapkátko za náprstok čo ma ponúkal strýko z USA, samozrejme to už netriaslo, dokonca hladilo, tak si myslím, občas aj to nezaškodí hoc vínečko by som nemenila za žiadne aj ked hladkajúce Hofmanské kvapky :-) Možno sa podarí prifárať foto mojich hofmanských kvapiek :-)
jozka2
Jerica,kiez by takychto prispevkov bolo viac,co povies,nepockas na mna?ja mam take rada,ale po 1 Kl.
Ked nas bol navstivit manzelou syn sedel pri PC,lebo sme kupili novy a on daval do chodu,ja neposedna dusa,chcela som ho uhostit.Naliala som Slivku ja som myslela,ze ti dvaja chlapi vykolisu aj dom a mna ani nezatriaslo.Po case som isla naliat druhy jooooj uz nie a moj manzel hovori ved ona to neleje tebe-a komu? no predsa sebe.Ked sebe tak sebe tak som bez ataku to vypila chcela-nechcela.Teraz sa mame na com zabavat/nemysli si ze som az taka v tom dobra,len nechcela som sa dat/
jozka2
Jerica,co myslis,kde take budu krasne na zemi.V pekle-ci v nebi,nech si stihnem pripravit predom vstupny listok.
pusta
ale no @havino , veľmi zvláštny názor máš.
@svedku som nevyhnala, slušne som ju o to poprosila, obe sme spolu v naprostej pohode.
a tu ti zase čo vadí? @julica sa ma slušne spýtala, slušne som jej odpovedala.
nie ja som tu spomenula prvá o mojom štúdiu diskusiu.
pozri si 1. koment od @2010 , len som upresnila počet štátnic a postgraduálneho štúdia.
potvrdila @nadja56
odpovedala som na otázku @jozka2 o slivovici, vyjadrila som sa k pánovi Havelkovi.
slušne som diskutovala k téme.
no a nič si nepovedala na adresu @marcel83 , ktorý tu pretriasal intrigánsky všetko ako obyčajne.
tam si sa akosi zabudla vyjadriť.
k nikomu inému z diskutujúcich, ktorí nediskutovali k téme,si sa neráčila vyjadriť, prečo asi?
ak si chceš oddýchnuť na vareche a nemáš čo lepšie povedať, než toto, čo si tu napísala tak ti vrelo odporúčam diskutovať k zadanej téme a nie k inému.
pekne ťa poprosím už viac nikde nereaguj na mňa, nestojím o tvoje jednostranné jedovaté komentáre ku mne.
dakujem.
pusta
@jozka2 , mám pocit, že @wevewe mala správnu pripomienku.
o slivovici 52%-tnej síce píšeš o KL, ale v Petržlenovom víne
vo svojom recepte píšeš v bode č.3 dávkovanie 3x100 ml

citujem:

3pit po 100 ml 3 x denne do upotrebenia celej davky. pri infarkte pit 100 ml 3 x denne po dobu 3-6 mesiacov v zavistlosti od kondicie cloveka. Na dobre udrzanie zdraveho srdca je potrebne opakovat 2 x do roka.Pije sa na oslabene srdce aj po chripke,infarkte a aj na
žalúdok.

asi tu vzniklo nedorozumenie, mne je to jasné, ktoré patrí ku ktorému.
havino
@jozka , ospravedlňujem sa Ti vopred za ďalší komentár nesúvisiaci s receptom, ale chcem jasnejšie objasniť môj včerajší komentár
k @puste
@pusta , dovolila som si poukázať na jednu z chybičiek krásy tvojich pravidiel, že ty pod svojimi receptami, už som to čítala pár krát, usmerniš a ihned odkážeš komentujucich, baviť sa mimo tvojho receptu, pokial sa ich bavenie medzi sebou netýka tvojho receptu. Ak som dobre spočítala, 10 tvojich TU komentárov nemá nič spoločné s receptom, preto ťa je aj plná varecha, že na všetko a každému máš siahodlhú odpoveď, v ktorej sa opakuješ komu a prečo si napísala, vid odpoved pre mňa. Ja čítať viem, aj spojiť si súvislosti zatiaľ. Od otázky od @julica , sa už receptu tvoje odpovede netýkajú tu pridaného. O tom som písala, že u teba sa o inom iní baviť nesmú, ale ty sa tu bavíš jedna radosť. Nepísala som o diskusii medzi tebou a ostatnými. Písala som o tom, že robíš to, čo iným zazlievaš. Nerobí sa iným to, čo nechceme, aby iní robili nám. Takže môj jednostranný komentár bol v tejto súvislosti a nie k debate, ktorá sa tu viedla. Na budúce teda nenapomínaj iných, že debatovať pod receptami ,,u teba" sa má len o recepte, ked ty si to robila včera tu, debatovala aj mimo receptu.
jozka2
Tych 100 ml/1dl/patri k receptu o vine.Ja slivovicu v recepte nespominam/vino je 14-18 % a slivovica 52 %/.Vola sa to vinovica,lebo sa v o vine maceruje petrzlen,ale grady tam nie su slivovicove ,ale iba z vina.tych 14-18 %.Podla druhu vina.
pusta
@havino , ty sama nediskutuješ vôbec k tomuto receptu. :-)))
aha, čiže ja nemám právo odpovedať tu na komentáre ku mne, ale ktokoľvek áno alebo lepšie povedané ja nesmiem komentovať nič, zatiaľ čo ty áno.
tvoje pripomienky na rôznych fórach už odzneli. :-)
čiže, viem prečo ma máš v žalúdku, nie pre toto, nebudem rozvádzať.
prepáč, ale ty nemáš žiadne právo ma pod týmto receptom napomínať. nie je to pod tvojim receptom všakže? tam to právo máš nesporne.
tu si aj ty len jedna z diskutujúcich a to nie k receptu samotnému.
poprosím ťa, už opakovane, prestaň ma vychovávať na tvoj obraz a vkus, nie som tvoje dieťa, neprislúcha ti to, ty si mi na chleba nedala, dala si mi raz troška húb, za ktoré som sa ti minimálne 2x podakovala, čo si mi tiež vytkla inde.
vychovali ma raz moji rodičia a vychovali ma dobre, ty to nerob!
moje komentáre sú len moja vec, nie tvoja, prosím, ber toto všetko láskavo na vedomie raz pre vždy a nerýp do mňa!!!
bez hnevu, ja sa nestarám do teba, nekritizujem ťa, hoci by bolo čo, tak si neželám, aby si to robila ty mne.
dakujem.
pusta
@jozka2 , mne je to celé naprosto jasné, ja s tým problém vonkoncom nemám :-)
si veľmi milá, v každom prípade ti dakujem za odpoved.
1x pusta
editam
Čo keby ste sa radšej išli prejsť na cintorín a uctili si pamiatku svojich blízkych. Ani nemám chuť recepty komentovať. Som tu len krátko, ale už som otrávená z nekonečných siahodlbých jednostranných komentárov pani pusty o ničom. Viem, nemusím to čítať. Ale dá sa to? Otvorím varechu možno 5x denne a stále len pusta pusta pusta. Dokonalá, neomylná, domimantná. Mala som v úmysle aj recepty pridať. Ale tu??? Otrávili ste mi sviatočnú nedeľu. Zrejme nemáte iné záujmy, ako sedieť na vareche. Porúčam sa!
havino
prečítaj si to po sebe ešte raz @pusta a že kto má jedovaté komentáre? Vychrlila si tu vety o mne, o výchove, o tom, čo som ja ani nespomenula. Nenapísala si nič k tomu, že ty iným zakazuješ sa vybavovať u seba, ak to nie je k receptu. Keby som to nebola čítala pár dní do zadu a dávnejšie tiež, ani by ma nenapadlo ťa osloviť. Takže mám pravdu, opäť si potvrdila, že ty môžeš diskutovať kde chceš a o čom chceš, u teba sa nesmie, ak sa to netýka receptu. Posledný krát ti odpovedám priamo, že ty čo iným zakazuješ, vytýkaš, sama robíš a o tom to s tebou je, to si celá ty, nič viac som ti nenapísala. Nedržíš sa svojho slova a toho čo požaduješ od iných.
pusta
@havino , nechceš rozumieť, čo som ti napísala - tvoja vec.
stojím si za každým slovom, ktoré som ti napísala, nebolo tam nič jedovaté pre teba.
ešte pre tvoje info, od určitého času nekomunikujem s nikým cez TS, viem dobre prečo nie.
ty ma môžeš o to žiadať len pod tvojim receptom, tu nie! ty nie si autorkou tohoto receptu, dúfam, že je to jasné.
nikomu som nič nezakázala, slušne som poprosila, ked už je o tom reč. -) tiež nemáš stručné komentáre, len tak na okraj.
tu ťa však žiadam stále o to isté, ber na vedomie, prosí
odpovedala som ti zakaždým vždy veľmi slušne, čo nemôžem tvrdiť o tebe a rada by som, to mi ver.
ešte poprosím, nepokračujme už v tom!!!
dakujem.
Prajem ti Pekný sviatočný deň, ako správne poznamenala @editam.
jozka2
Cakala som skutocne pripomienky k receptu,kedze sa tak nestalo podiskutujem si sama.
Petrzlenu sa hovori,ze je drahocenny ako zlato.
Silica obsiahnuta v nom sposobuje vylucovanie mocu a ma silny dezinfekcny ucinok.Casto sa pouziva do urolog.cajov pri zapale moc.ciest a podporuje prekrvenie moc.ciest.
Flavonoidy obsiahnute v nej velmi dobre vplyvaju na fungovanie organizmu ,obzvlast na cievy.Je zdrojom karotenoidov,ktore maju schopnost premienat v tele vit. A dolezity pre oci. obsahuje vit C-imunita a spolu s vit.E chrani telo pred volnymi radikalmi.V petrzlene najdeme complex vit skupiny B.V listoch je obsiahnuta vo vacsom mnozstve kys.listova,min.latky,K,Ca, Mn, Mg,Fe,Cl.
Z petrzlenu sa vyuziva v lud.liecitelstve koren,vnat I semena.Indiani vysuseny koren upravovali do nahrdelnikov a nosily na krku proti artritis.Pouziva sa samozrejme aj do kazdej chutnej polievocky.
Tak ako je nesmierne liecivy v malych davkach,tak v prehnanych davkach,moze viest k porucham pigmentu,poskodzovanie pecene,zapal ladvin a malokrvnost.Este zeny v tekotenste mesmu s min prehanat,lebo moze sposobit stahy.Moj recept je vami uplne odpisany.Preto sa ani nehnevam,ze ste si tu aspon pokeckali I ked nie k takej liecivej zeleninke ako je PETRZLEN.Cakala som diskusiu v tomto smere no,vsetkym vam velmi pekne dakujem za diskusne prispevky,Myslim,ze diskusiu tymto ukoncime.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia