Petrova kaša

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 16. apríla 2014

Tento recept sa hodí k rôznym druhom mäsa , alebo k vaječným jedlám i k viacerým šalátom. Ja ho mám rád na večeru s Zobraziť celý popisTento recept sa hodí k rôznym druhom mäsa , alebo k vaječným jedlám i k viacerým šalátom. Ja ho mám rád na večeru s cmarom.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

10 kusov
2 dcl pohár
425 g konzerva
50 g
2 dcl pohár
2 ks stredne veľká
1 hlávka
1 dcl




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistené nakrájané s krúpkami umytými varíme zaliate vodou varíme do mäkka. Pridáme trochu soli. Medzi tým si očistíme cibuľu aj cesnak a nakrájame na drobno a dáme na olej popražiť do sklovitá pozor na cesnak miešať zvykne prihárať. Udusenú cibuľu s cesnakom odstavíme.

  2. 2

    Keď sú zemiaky a krúpky mäkké pridáme fazuľu aj s nálevom a povaríme ešte asi 5 minút. Z hrnca vylejeme asi 3/4 vody a do hrnca pridáme nakrájané maslo, mlieko, udusenú cibuľu a všetko za horúca popučíme a riadne premiešame. Podla chuti prisolíme a môžme podávať je výborná. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jamarlen
doré, s opraženou cibuľkou, ale radšej ako maslo máme v tomto jedle bravčovú masť (najlepšie aj s oškvaročkami:)), a ešte ohrievaná, trošku schrumkavená, to je ono - raz v roku, na jeseň, či v zime,v zabíjačkovom čase, aby sme sa neprejedli toľkej dobroty (a masti):)
psuchan
poznám to pod názvom "Radošínska kaša", akurát tam išla varená biela fazuľa a nie z konzervy ... dobrá príloha ...
safran
mám uvarenú bielu fazuľku, recept prišiel práve vhod...
frezia68
Tak som tu zablúdila a veru,že tá kaša vyzerá veľmi chutne :-)
kytka
Musí to být úžasná bašta.Až se ochladí,hned uvařím.Máme moc pěkné recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia