Pestrý 3-farebný koláč fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 28. júla 2013

Skúšala som nový recept na koláčik a je výborný tak skúste možno aj Vám bude chutiť. Trochu som si ho pozmenila podľa seba a tu Zobraziť celý popisSkúšala som nový recept na koláčik a je výborný tak skúste možno aj Vám bude chutiť. Trochu som si ho pozmenila podľa seba a tu je.

45 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
5 ks
300 g
250 g
300 g
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Heru vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom.Postupne pridávame po jednom vajíčku. Primiešame múku s PDP, šľahačku a znovu dobre premiešame.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíma na tri rovnaké časti a do každej časti nasypeme jeden puding-každý inej farby. Ja som mala jahodový,vanilkový a čokoládový-dobre premiešame.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech na pečenie si dobre potrieme tukom a vysypeme múkou. Plech je 31x41 cm.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lyžicou kladieme rozne farebné kopky na plech. Pečieme pri 170 stupňoch asi 20-25 minút. Skúste špajdlou či je už cesto upečené.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč upečený. Keď koláč vychladol potrela som na tenučko jahodovým džemom a na to som dala krém s mascarpone a na vrch som nastrúhala čokoládu. Ak chcete možete si len na vrch poliať čokoládovú polevu alebo len pocukrovať. Ako kto chce.Ja som spravila krém s mascarpone.Ten som mala raz dva a je výborný.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pohľad na upečený a nakrájaný koláč.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a ešte som piekla aj pagáče.

    Pestrý 3-farebný koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luss44
pekný koláčik, podobný rcp mám na bábovku 3-farebnú. ešte aj pagáče? teplo-neteplo, napečené musí byť :) ako u nás...
ariela6
maš kolačik peknučky tiež som na vikend zvolila takyto kolač s mascarpone ale tie pagačiky by som si dala ake si to robila ja by som večer mala nejake napiect pretože zajtra mam meniny a gratulantov tak sa pre nejake tu na vareche rozhodnem
sonulienka
@ariela6 "Martuška" všetko dobré k meninám prajem a pagáčiky som robila nasledovne:500 g.hladká múka 1 vajce 42 g droždie l ČL cukor 1 PL soľ 1 PL masť do cesta250 ml.mlieka 400 g.oškvarky a 1 PL masť do nich.Urobila som kvások vypracovala cesto nechala 1 hodinu kydnúť potom som na tenko rozvalkala a natrela pomleté a s masťou vymiešané škvarky.Poskladala som a nechala 20 minúť ešte kysnúť.Toto som zopakovala ešte 2x. Potom som vykrajovala pagáčiky dala na plech a nechala ešte 10 minút kysnúť.Potom som potrela vajíčkom posypala hrubozrnnou morskou soľou a dala upiecť.možno neskoro ale predsa.
ariela6
Sonka dakujem pekne za gratulaciu tie pagačiky som upiekla len sa ešte musim v nich zdokonalit mne sa tak pekne nelistkovali ako tebe ale boli chutne ešte aj teraz večer som si s nich dala dik za recep mam tvoje recepty velmi rada mnohe mam uložene
sonulienka
Martuška ja sa Ti musím poďakovať a teší ma,že pagáčiky chutili.Ale ja sa Ti musím ospravedlniť, že som Ti nenapísala,že máš prvý krát vyvaľkať na tenko natrieť oškvarky a potom ešte dva krát rozvaľkať a poskladať ale hlavne na koniec rozvaľkať tak asi na 1 1/2 až 2 cm a vykrajovať.
Prepáč mi to no ale na budúce keď ich budeš robiť takto tak sa Ti iste budú lístkovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia