Pesto zo sušených paradajok

jenni - fotkajenni, 25. júla 2014
Pesto zo sušených paradajok
Foto: jenni

Toto pesto sa stalo mojou srdcovou záležitosťou od chvíle, ako som ho prvýkrát pripravila a ochutnala. www.dontbefakebakesomecake.sk

15 minút
príprava

Suroviny

180 g
3 PL
1 - 2 PL (ak treba)
2 strúčiky
3 PL
 (môžu/nemusia byť)
1 menšia hrsť
štipka
podľa potreby (alebo limetky)




Postup

  1. 1

    Základom na tento recept je výber skutočne kvalitných sušených paradajok, ktoré nebudú v zložení obsahovať zbytočné zložky, ktoré sú tam navyše a produkt by sa zaobišiel aj bez nich (to sa týka napr. éčok a zložiek produktu, ktoré sa do neho pridávajú, aj keď by tam nemali čo robiť!). Keď ste si už tie kvalitné paradajky vybrali, stačí ich už len postupne vybrať z pohárika, potom ich necháme trochu odkvapkať od oleja a vložíme do mixéra.

  2. 2

    K paradajkám pridáme pár vlašských orechov (ak nemáte postačia len konopné semienka), ďalej pridáme konopné semienka, čerstvú bazalku a očistený cesnak, ktorý si môžete dopredu prelisovať.

  3. 3

    K zmesi pridáme olej z paradajok a trochu vody a všetko spolu pomixujeme do hladka. Podľa potreby pridáme olej alebo polievkovú lyžicu vody, aby bolo pesto hladšie. Podľa potreby môžete na záver dochutiť čiernym mletým korením, no neodporúčam dosáľať, paradajky v oleji sú slané dostatočne. Na záver pridáme pár kvapiek z čerstvého citróna alebo limetky a krátko pomixujeme.

  4. 4

    Môžeme podávať s cestovinami, či hriankami, no odporúčam aj na potretie do sendvičov a burgerov, ktorým dodajú netradičnú lahodnú chuť a budú iste lepšou alternatívou k obyčajnému kečupu, majonéze atď.

Diskusia k receptu

babav
Vyborny recept ...ako vsetky tvoje ."V zdravom tele zdravy duch "!
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tento recept je výborný, len som nepochopila načo nechávame rajčinky vybraté z pohárika odkvapkat, keď potom aj tak ten olej k nim pridáme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia