Pesto z jarných cibuliek fotorecept

methi - fotkamethi, 29. mája 2014
Pesto z jarných cibuliek (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

1 velka hrst, zelena cast
4 PL
z 1/2 limetky
2 PL
 cheddar




Postup

  1. 1

    Zelenu cast jarnych cibuliek dobre oplachneme pod tecucou vodou.

    Pesto z jarných cibuliek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dame ich do mixera, pridame olej a stavu z limetky a rozmixujeme. Potom pridame mlete mandle a znova rozmixujeme.

    Pesto z jarných cibuliek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pesto prelozime do misky. Pridame mlete cierne korenie a nastruhany syr a premiesame. Mozeme odlozit minimalne na 1 hodinu do chladnicky, aby sa odlezalo a podavame.

    Pesto z jarných cibuliek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som ho podavala na domacej veke s uvarenym vajickom (vajicko varim 7 minut).

    Pesto z jarných cibuliek (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Vyzerá výborne, tiež si veru uložím. :)
stefanm
ahoj @methi . davno sme si nic nepopisali. pred tyzdnom som robil podobnu pomazanku z jarnej ciulkovej vnate, tak som si na teba pri tejto tvojej praci na vareche spomenul. definuj, prosim ta, vyraz : jedna velka hrst! lebo ja mam malu hrst a tak som pouzil dva hrste. a este jedna drobnost. mate u vas krasne zlte limetky. u nas, v kauflande, rastu len take zelene. s uctou a pokusom o vesely den ta pozdravujem . stevo - presov .
cesminaz
@methi ..super ukladam ;-) cibulky mame teraz "vyse hlavy" :-))) takze niektory den vyskusam.Vdaka za receptik :-)
methi
@stefan na prvej fotke v postupe je vidno asi aka hrst ;) vazit jarnu cibulku na trochu pesta sa mi ozaj nechcelo. Pozdravujem do Presova.
ochino
Super - vyzerá to fantasticky-/skoro ako špenát-ale nie je to špenát.../
jednoduchý recept a zdravé jedlo-najbližšie to vyskúšam- díky
mijaita
@methi docela nedavno jsem nat rozmixovala a pridala do pecenych brambor a do bramborove, ciste bramborove polevky. Tak ted udelam to pesto. jedno bude cesnekove a druhe cibulove :-)
kecemis
Velmi chutne pesto. Ja ho robievam presne tak isto a casto aj s koriandroviu alebo petrzlenovou vnatkou.
katka78
Ahoj Miška, chystám sa na toto tvoje pesto a asi budem robiť z väčšej dávky... ak by mi potom zvýšilo, máš skúsenosť ako dlho vydrží v chladničke? Alebo neskúšala si ho aj sterilizovať? Ďakujem.
methi
Ahoj @katka nie neviem ako dlho vydrzi a neskusala som sterilizovat. Ja robim taketo pesta a natierky len z takej davky, aby sa do dvoch dni zjedli.
katka78
Aj som si myslela, v podstate tiež tak robievam, len teraz budem potrebovať viac a nie som si istá, či nezvýši. Nuž, nevadí, niečo s ním teda potom vymyslím, ak by náhodou. Každopádne, ďakujem za promptnú odpoveď a prajem krásny deň do Indie! :-)
methi
Je dobre aj s cestovinou :) Aj tebe pekny den!
katka78
Presne na cestoviny som ho aj chcela, boli s ním výborné! Trošička aj zostalo, zjedlo sa s chlebíkom ako klasická nátierka. Moje pesto je bledšie, asi zbledlo závisťou, keď videlo aké je to tvoje krásne zelené :-) Nuž, taká bledšia bola moja cibuľka. Chuťovo však vynikajúce, jedine cheddar som zamenila za parmezán, ten som mala akurát poruke. Ďakujem pekne Miška za recept, pesto bolo výborné :-)





1x methi
frezia68
@methi :keď som čítala komentáre,inšpirovala som Tvojim cibuľovým pestom a vyskúšala som ho.Cibuľovej vňati mám habadej a mám výbornú večeru.Poslala som fotku adminam,aby pridali,lebo neovládam,ale chválim ten nápad,tak som okopírovala :-) a ďakujem.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia