Perníkový tvaroháč so slivkovým lekvárom

shihtzu - fotkashihtzu, 22. novembra 2015
Perníkový tvaroháč so slivkovým lekvárom
Foto: shihtzu

Veľmi chutný jemný a vláčny koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku. Trojkombinácia chutí perníka, tvarohu a slivkového lekváru je jednoducho božská, budete ňou očarený Zobraziť celý popisVeľmi chutný jemný a vláčny koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku. Trojkombinácia chutí perníka, tvarohu a slivkového lekváru je jednoducho božská, budete ňou očarený a jednoducho jej neodoláte. Vyskúšajte a sami sa o tom presvedčte.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
470 g
30 g
200 g
250 g (alebo maslo)
2 ks celé
1 ks
1 ks (alebo vanilkový cukor)
Tvarohová plnka:
500 g mäkký
3 PL
1 ks
1,1/2 dl
0,5 dl
1 bal. prášok
1 bal. (alebo cukor vanilkový)




Postup

  1. 1

    Z uvedených všetkých surovín na cesto spracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta si dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na papier na pečenie. Rukou alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plec, až po okraje, ktoré mierne zvýšime, aby nám plnka zbytočne nevytekala a na cesto rozotrieme tvarohovú plnku. Veľkosť plechu je 36x26 cm.

  2. 2

    Druhú polovicu cesta si rozdelíme na tri rovnaké časti, každú zvlášť zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky aspoň na pol hodinu aby sa nám dobre strúhalo na tvarohovú plnku.

  3. 3

    Tvarohová plnka: Všetky suroviny okrem lekváru spolu vymiešame a dáme na cesto na plechu. Na tvarohovú plnku lyžičkou ukladáme nepravidelne kôpky slivkového lekváru. Keď máme druhú polovicu cesta dostatočne zamrazenú, nastrúhame ho hrubou časťou strúhadla na tvarohovú plnku. Môžete si urobiť aj mrežový vzor, fantázií sa medze nekladú... Pečieme pri teplote 180 C asi 40 minút, treba to odsledovať, každá rúra pečie ináč. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

majagald
inač daj si pozor, lebo na moje texty sa vzťahujú autorské práva, ešte raz uvidím komplet prepísané texty, dokonca aj z úvodným textom, tak ťa to bude poriadne mrzieť..........ak už niečo upečieš, tak tam napíš svoje pocity a neprepisuj moje príspevky
majagald
Zuzanka1367 , mrkla som na váš link, vďaka za pochvalu, zakusok aj fotopostup máte krásne nafotený



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia