Perníková chalúpka

Autor receptu: katy

Tak toto je moja prvá perníková chalúpka, moje prvé ozdobovanie. Idú Vianoce a chcela som vyskúšať niečo nové. Myslím si, že by sme to mohli zaviesť ako vianočnú tradíciu :)

1
porcia
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Myslím si, že tu neni ani čo vysvetlovať, lebo sú tu samé šikulky. ( zarobiť cesto, vykrojiť, upiecť, zlepiť a ozdobiť ) Tak len tak zbežne..
  2. Zarobila som si medovníkové cesto a nechala som ho cez noc v chladničke. Na druhý deň som ho vyvalkala a pomocou vopred pripravenej šablóny som vykrajovala do cesta. Veľkosť domčeka som robila odhadom. ( Priateľ mi pomohlol nakresliť šablónu ). Veľkosť domčeka je cca 25x25cm. Urobila som ho trochu vyšší, lebo do neho dám čajovú sviečku :) čiže som prispôsobila aj strechu a strešné okná. Ako sneh som použila práškový cukor, bielko a trochu citrónovej šťavy. Trvalo mi to hrozne dlho. Viac ako 13 hodín, lebo mám iba jeden nie moc veľký plech na pečenie a nemohla som nájst daľší.. Tu v Anglicku ženy moc nepečú, takže to bol trochu problém. Použila som trblietky strieborné a biele s odleskom do jemne rúžovej až zelenej.
  3. Je to tažko opísať ale leskne sa ako čerstvo napadaný sneh. Sú to cukrárske trblietky takže sa daju jesť. Tu je momentálne sneh iba jeden a to tiež na mojej perníkovej chalúpke. Tak dúfam že sa Vám bude páčiť, lebo mne sa páči veľmi :) pozdravujem.