Perníková chalúpka

katy - fotkakaty, 19. decembra 2012
Perníková chalúpka
Foto: katy

Tak toto je moja prvá perníková chalúpka, moje prvé ozdobovanie. Idú Vianoce a chcela som vyskúšať niečo nové. Myslím si, že by sme to Zobraziť celý popisTak toto je moja prvá perníková chalúpka, moje prvé ozdobovanie. Idú Vianoce a chcela som vyskúšať niečo nové. Myslím si, že by sme to mohli zaviesť ako vianočnú tradíciu :)

1
porcia
10 minút
na 170 °C

Suroviny

 na ozdobovanie




Postup

  1. 1

    Myslím si, že tu neni ani čo vysvetlovať, lebo sú tu samé šikulky. ( zarobiť cesto, vykrojiť, upiecť, zlepiť a ozdobiť ) Tak len tak zbežne..

    Perníková chalúpka - obrázok 1
  2. 2

    Zarobila som si medovníkové cesto a nechala som ho cez noc v chladničke. Na druhý deň som ho vyvalkala a pomocou vopred pripravenej šablóny som vykrajovala do cesta. Veľkosť domčeka som robila odhadom. ( Priateľ mi pomohlol nakresliť šablónu ). Veľkosť domčeka je cca 25x25cm. Urobila som ho trochu vyšší, lebo do neho dám čajovú sviečku :) čiže som prispôsobila aj strechu a strešné okná. Ako sneh som použila práškový cukor, bielko a trochu citrónovej šťavy. Trvalo mi to hrozne dlho. Viac ako 13 hodín, lebo mám iba jeden nie moc veľký plech na pečenie a nemohla som nájst daľší.. Tu v Anglicku ženy moc nepečú, takže to bol trochu problém. Použila som trblietky strieborné a biele s odleskom do jemne rúžovej až zelenej.

    Perníková chalúpka - obrázok 2
  3. 3

    Je to tažko opísať ale leskne sa ako čerstvo napadaný sneh. Sú to cukrárske trblietky takže sa daju jesť. Tu je momentálne sneh iba jeden a to tiež na mojej perníkovej chalúpke. Tak dúfam že sa Vám bude páčiť, lebo mne sa páči veľmi :) pozdravujem.

    Perníková chalúpka - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
vyzerá to nádherne. si vskutku šikovná. aj keď už pečiem nejaký ten rôčik, púšťaťsa do niečoho takého nemám odvahu. máš môj obdiv.
katy
Veľmi pekne ďakujem za pochvalu ;)
danda3
Nádherná chalúpka, vydarila sa Ti úžasne!♥
strunka246
Krásna chalúpka. Keď som ju ja urobila svojim deťom tak sme sa z nej tešili asi 10 minút, lebo sa nám zvalila. :) :)
orchidea
Chalúpka sa ti podarila na 1*...moja je už upečená týždeň len čakám kedy bude mať dcéra čas a ozdobí ju, ja ju už potom dám dokopy...:)
broni
Pekná chalúpka :o) podobá sa dom mojich snov :o) samozrejme, že nie je perníkový :o)
murinova
Naozaj je peknučka, je precizne ozdobena, proste parada, ja každy rok pečiem aj pre celu rodinu na každe vianoce a je vidiet na mojej profilovej foto, si šikulka a nech Vám sprijemni čaro vianoc
jozka2
kathy,to u vas tak strasne snezi,ze je taka zasnezena.Mas ju krasnu,si sikulka.
katy
@murinova Vaše domceky su świetne :) pozerala som Vas profil.. ( Ja zijem v anglicku a mám tu veeeľa kamarátov z Poľska ) Dokonca pridu na Vianoce aj na novy rok :)
katy
@jozka2 Dakujem, ale kdeže tu v anglicku nesneží. Tu iba prší. Čo je škoda. Lebo by som si chcela užiť pravú slovenskú zimu! Tak teda som si tú moju chalúpku posnežila cukrovou polevou :)
stacy77777
úžasná chalúpka,rozprávková.... tak na toto by som si netrúfla,úprimne obdivujem. Krásny úvod - vitaj medzi nami
katy
@salinka Ja ju nebudem jest, ale moj priateľ si už na nu zuby brúsi :)
matata1
jééééj, vyzerá ako rozkošný kostolík bez vežičky. Je fakt pekná.
douglas
S tou cajovou svieckou to bude urcite vyzerat kuzelne - urob foto a urob upgrade k rcp. :)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
nadherna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
slawi
Je to nadhera :) . Ja robim tiez vselico z medovniku ale este som nedosla na to co s polevou, lebo ked zapalim cajovu sviecku tak sa poleva velmi presusi a opada.Daj vediet ci tvoja drzi :). Krasne sviatky :)
paploska
klobúk dole :-) na takéto perfektné zdobenie mi chýba trpezlivosť :-)
lusinkab
Jeeeeeej tak to je teda nadherna chalupka :-) krasne si sa s nou pohrala :-) ja som sa tiez tohto roku na nu chystala ale nakoniec som zostala iba pri medovnickoch,nie ,ze by sa mi s tym nechcelon hrat ale koli zvieratkam pobehujucich po vonku :-) ....stastne a vesele Vianoce ti prajem ;-)
bertinka
krásna je ta chalúpka,ja dnes prvý krát pečiem,vlastne je už upečená a zajtra ju budem zdobiť a spájať,moja je pre deti 7 a 3 ročné,budé zdobená malými perničkami.
mauc1981
Nádherná chalúpka. Mohla by som poprosit ake diely a kolko ich treba? Ak to nieje tajné. Chcela by som si taku urobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia