Perniková chalúpka

spetkasoli - fotkaspetkasoli, 13. decembra 2015
Perniková chalúpka
Foto: spetkasoli

Suroviny

Cesto:
15 dkg
15 dkg
12 dkg
1 ks
50 dkg
trochu
trochu
na špičku noža
Sneh:
18 dkg
1 ks
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Vypracovat cesto, nechat odpocinut do druheho dna, potom vyvalat asi na 1/5 cm, vykrajovat podla sablonky, /vytvoril mi ju manzel/ a na peciacom papieri upiect doruzova a zlepovat a zdobit snehom.


  2. 2

    Sneh: Miesat do hustej konzistencie - ja miesam rucne, ale ide to rychlo.








Diskusia k receptu

mares
Wau. To je teda úžasné. Takže už len popriať pokojné a príjemné vianočne sviatky a v Novom roku 2016 všetko zlé nech Vás obíde.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Prekrásna perníková chalúpka, si strašne šikovná. Krásne Vianoce ti prajem.
babav
Pripajam sa k pochvalam, si velmi sikovna a tvoja chalupka priam rozpravkova 5*>>
spetkasoli
dievcata a chlapci z Varechy, nestiham vas vsetkych vymenovat, ale vsetkym vam velmi pekne dakujem za mile komentiky, nemozem vsetku tu pochvalu ani vydychat, lebo tolko chvaly som naozaj neocakavala, naviac je to moj prvy recept na Vareche. Ste vsetci velmi mili a z pochvaly mam radost. Sice mi ide chalupka trosku do "kopceka", ale to bude tym, ze je postavena na svahu:)@torticka , mas krasneho pejska. Prajem vam vsetkym varechackam a varechacom aj vasim blizkym krasne a pokojne vianocne sviatky a do Noveho roku vela zdravia, stastia, lasky a stalej pohody.Majte sakrasneM
denyany
Fantastická chalúpka! Chválim aj manžela za šablónu na ňu. Prajem vám, aby aj vaše Vianoce boli také krásne!
babidka
Chalupka je naozaj krasna ! Teraz prvykrat mam pokusenie urobit podobnu chalupku vnucatam ...a ako ich poznam , budu z nej ujedat ako Janko a Marienka az kym ju nezjedia :-)
spetkasoli
mile varechacky, mili varechaci, vsetkym vam moc dakujem za pochvalu, potesili ste ma a som z toho akosi trochu v soku, taketo krasne reakcie som naozaj necakala . @frezia , @pacik , dokazete aj vy, ked som to dokazala ja, lava jak bota a vy ste tu vsetky tak velmi sikovne zienky. Skoda,, ze som ju nevyfotila rozsvietenu. Ona totiz ta chalupka je postavena na vrchnaku od bot, v prostriedku je vyrezana diera a do tej diery mi mazel namontoval plochu bateriu a malu ziarovecku a krasne to vecer svieti v oknach mam zvnutra snehom nalepeny cerveny celofan, takze to zasvietene vyzera lepsie. @zinnajdha , sablonky sem pridam, @babidka , diky aj tebe za pochvalu, veru vyskusaj, vnucatka budu mat velku radost, ano aj moj syn ked bol maly odlupoval pernicky jako Jenik a Marenka a cencule-rampouchy boli fuc ako prve, ale vsak to je v poriadku, ved sa to pecie pre deti. Majte sa vsetci krasne a uzivajte adventny cas v pohode a zdravi. Viete, ale ja musim podakovat velkej ochote celej milej varechacskej redakci za pomoc, lebo bez nich bych to sem ja nedokazala vlozit, to som totalny antitalent. Takze mila redakcia, patri vam vsetkym odmna velke podakovanie.
kukulienka71
prekrásna chalúpka, zasnežená s cencúľmi vyzerá ozaj skutočne. Veľmi si šikovná aj s manželom, posielam 5* a prianie pokojných a radostných Vianoc:-)
zinnajdha
urobila som cesto, ale asi mám malé vajcia. Na tých 50 dg múky som musela dať vajcia tri, medu aj masla ešte raz toľko ako je v recepte, aby vzniklo cesto. Inak to nechcelo byť cesto, iba nejaká hrudkovitá nehomogénna suchá zmes...tak dúfam, že z toho vznikne medovníková chalúpka. Alebo som to pokašľala ?
spetkasoli
to ma mrzi, mila@zinnajdha , ale mne to slo velmi dobre. Niekedy ale mavam problem s mukou, niektora saje viac, niektora menej, ale velmi dobre si si poradila a tesi ma, ze sa ti chalupka nakoniec vydarila, ja som mala tohto roku problem s orieskami. Pouzila som klasicku hl. muku ako kazdy rok, vsetko bolo OK, ale ked som chcela vyklapat oriesky z formiciek, sypala sa mi "upecena muka", Prajem pekne vianocne sviatky:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia