Najlepší perník aký ste kedy papali:)

30
porcií
15 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
2 ks
0,5 l
150 ml
1 čl
1 čl
1 ks
1 lyžica
5 lyžíc

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru dáme predhriať na 180 stupňov. Mlieko ohrejeme, aby nebolo príliš studené z chladničky (neprevariť, len mierne ohriať). Vo väčšej (odporúčam v hlbokej) miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom (asi 5 minút), za stáleho mixovania pridávame po lyžiciach všetok olej. Pridáme sódu bikarbónu, kakao, škoricu a džem (nemusí byť len ríbezľový môže byť akýkoľvek kyslejší, môže byť aj kompót napr. ríbezle, brusnice, čučoriedky). Do cesta sa môžu pridať podľa chuti aj hrozienka, orechy alebo kokos. Pridáme mlieko, pomixujeme a pridáme múku a perníkový prášok. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Upečený ešte teplý koláč potrieme džemom a posypeme kokosom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist