Perník

nika182Nika182, recept pridal: 5. augusta 2012 16:58Ďalšie jeho recepty

Najlepší perník aký ste kedy papali:)

Suroviny

30
porcií
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru dáme predhriať na 180 stupňov. Mlieko ohrejeme, aby nebolo príliš studené z chladničky (neprevariť, len mierne ohriať). Vo väčšej (odporúčam v hlbokej) miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom (asi 5 minút), za stáleho mixovania pridávame po lyžiciach všetok olej. Pridáme sódu bikarbónu, kakao, škoricu a džem (nemusí byť len ríbezľový môže byť akýkoľvek kyslejší, môže byť aj kompót napr. ríbezle, brusnice, čučoriedky). Do cesta sa môžu pridať podľa chuti aj hrozienka, orechy alebo kokos. Pridáme mlieko, pomixujeme a pridáme múku a perníkový prášok. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Upečený ešte teplý koláč potrieme džemom a posypeme kokosom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • fialka49, 5. augusta 2012 o 17:55
    Poznám tento perník, od džemu je naozaj veľmi šťavnatý a výborne chutí.


  • 3sandra3, 5. augusta 2012 o 21:06
    ano, toto je super perník


  • jozka2, 6. augusta 2012 o 14:37
    pernik je charakteristicky tym,ze tam sa dava med a ty ho v recepte nemas,nastala nejaka chyba?


  • evanaaa, 6. augusta 2012 o 22:43
    @jozka2 , máš asi na mysli medovník, v tom je trochu rozdiel.
    @nika182 , určite výborný perníkový koláčik. Ten džem v ceste ho urobí šťavnatým, viem si predstaviť. Ukladám si do KK.


  • sebo, 28. januára 2013 o 00:17
    Medzi perníkom a medovníkom sú dosť zásadné rozdiely. Keby mal niekto záujem - vysvetlenie v nasledujúcom odkliku. :) » www.i-potraviny.sk/medovnik-vs-pernik-maly-zmatok-v-znamyc...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist