Perník

nika182Nika182, recept pridal: 5. augusta 2012 16:58Ďalšie jeho recepty

Najlepší perník aký ste kedy papali:)

Suroviny

30
porcií
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru dáme predhriať na 180 stupňov. Mlieko ohrejeme, aby nebolo príliš studené z chladničky (neprevariť, len mierne ohriať). Vo väčšej (odporúčam v hlbokej) miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom (asi 5 minút), za stáleho mixovania pridávame po lyžiciach všetok olej. Pridáme sódu bikarbónu, kakao, škoricu a džem (nemusí byť len ríbezľový môže byť akýkoľvek kyslejší, môže byť aj kompót napr. ríbezle, brusnice, čučoriedky). Do cesta sa môžu pridať podľa chuti aj hrozienka, orechy alebo kokos. Pridáme mlieko, pomixujeme a pridáme múku a perníkový prášok. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Upečený ešte teplý koláč potrieme džemom a posypeme kokosom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • fialka49, 5. augusta 2012 o 17:55
    Poznám tento perník, od džemu je naozaj veľmi šťavnatý a výborne chutí.


  • 3sandra3, 5. augusta 2012 o 21:06
    ano, toto je super perník


  • jozka2, 6. augusta 2012 o 14:37
    pernik je charakteristicky tym,ze tam sa dava med a ty ho v recepte nemas,nastala nejaka chyba?


  • evanaaa, 6. augusta 2012 o 22:43
    @jozka2 , máš asi na mysli medovník, v tom je trochu rozdiel.
    @nika182 , určite výborný perníkový koláčik. Ten džem v ceste ho urobí šťavnatým, viem si predstaviť. Ukladám si do KK.


  • sebo, 28. januára 2013 o 00:17
    Medzi perníkom a medovníkom sú dosť zásadné rozdiely. Keby mal niekto záujem - vysvetlenie v nasledujúcom odkliku. :) » www.i-potraviny.sk/medovnik-vs-pernik-maly-zmatok-v-znamyc...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist