Perník

nika182 - bez fotkynika182, 5. augusta 2012

Najlepší perník aký ste kedy papali:)

30
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
2 ks
0,5 l
150 ml
1 čl
1 čl
1 ks
1 lyžica
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    Rúru dáme predhriať na 180 stupňov. Mlieko ohrejeme, aby nebolo príliš studené z chladničky (neprevariť, len mierne ohriať). Vo väčšej (odporúčam v hlbokej) miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom (asi 5 minút), za stáleho mixovania pridávame po lyžiciach všetok olej. Pridáme sódu bikarbónu, kakao, škoricu a džem (nemusí byť len ríbezľový môže byť akýkoľvek kyslejší, môže byť aj kompót napr. ríbezle, brusnice, čučoriedky). Do cesta sa môžu pridať podľa chuti aj hrozienka, orechy alebo kokos. Pridáme mlieko, pomixujeme a pridáme múku a perníkový prášok. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Upečený ešte teplý koláč potrieme džemom a posypeme kokosom.

Diskusia k receptu

fialka49
Poznám tento perník, od džemu je naozaj veľmi šťavnatý a výborne chutí.
jozka2
pernik je charakteristicky tym,ze tam sa dava med a ty ho v recepte nemas,nastala nejaka chyba?
evanaaa
@jozka2 , máš asi na mysli medovník, v tom je trochu rozdiel.
@nika182 , určite výborný perníkový koláčik. Ten džem v ceste ho urobí šťavnatým, viem si predstaviť. Ukladám si do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia