Perník s vanilkovým krémom

Autor receptu: sonulienka

Na nete som našla tento fantastický koláčik a hneď som ho aj vyskúšala. Sem si ho ukladám a ďakujem zaň.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny a tým vlastne aj končí moje fotenie na postup. Ponáhľala som sa lebo sa mi nahlásila návšteva.
  2. Cesto si urobíme nasledovne: Múku zamiešame s kypriacim práškom,kakaom a cukrom. A tu som si teraz poznačila 250 ml. mlieka v recepte je 200 ml. ale sa mi zdalo, že cesto je veľmi tuhé a nedalo sa mi ani dobre vymiešať ani roztrieť na plech tak na budúce dám 250 ml.mlieka. Mlieko olej a vajcia spolu tiež dobre rozmiešame a pridáme k múke a všetko spolu dobre zmiešame metličkou alebo vareškou. Dáme na plech ktorý sme si vymazali a vysypali múkou. Pečieme ja mám teplovzdušnú rúru na 170 asi 25-30 minút.Treba si sledovať a pichnúť do stredu špajdľou či je upečený koláčik. Ak je upečený vyberieme a necháme ho dobre vychladnúť.
  3. Krém si uvaríme nasledovne.: Asi 750-800 ml. mlieka dáme do väčšieho hrnca a do ostatného vysypeme zlatý klas a vanilkový cukor dobre rozmiešame. Keď nám začne mlieko vrieť vylejeme miešame aby sa nám neurobili hrčky 1 minútu. Odstavíme a ešte do teplého dáme maslo. Miešame pokiaľ sa nám maslo nerozpustí do hladkej kaši. Vylejeme na koláč a dáme minimálne na dva hodiny do chladničky.
  4. Keď nám krém na koláčiku stuhol postrúhame naň čokoládu nakrájame a môžeme podávať.
  5. A ešte jeden obrázok.