Perník (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som mala rýchle varenie. K obedu som upiekla jaternice. Tak som si pomyslela, že spravím na poobedie aj niečo sladké. Rozhodla som sa pre hrnčekový perník. Použila som hrnček s objemom 250 ml.

25 - 30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si hladkú múku, cukor,kakao, mlieko, vajce, mala som otvorený jahodový džem, kypriaci prášok do pečiva a jeden čokoládový pudingový prášok. Orechy som si nasekala.
  2. Do misky som dala 3 hrnčeky hladkej múky špeciál, 1,5 hrnčeka cukru, puding čokoládový, kakao, kypriaci prášok do perníka. V mikrovlnke som si zohriala 2 hrnčeky mlieka. V ňom som rozmiešala 1 vajce a 1 hrnček oleja. Naliala som to k múke .Dobre som to premiešala.
  3. Nakoniec som pridala nasekané orechy a znovu som cesto premiešala.
  4. Nakoniec som pridala 2 pl umu /rumu/.Spodok plechu som vymazala maslom, posypala múkou. Cesto som dala do plechu, uhladila som ho.
  5. Rúru som vyhriala na 180 °C. Koláč som piekla asi 28 minút.
  6. Kým sa perník piekol, očistila som si zemiaky a pripravila jaterničky. Podarilo sa mi kúpiť od súkromníka.
  7. Na polevu som nad parou roztopila 52% horkú čokoládu s maslom. Do roztopenej som pridala trochu kyslej smotany. Dobre som čokoládu premiešala a vyliala na koláč. Plastovou stierkou so zúbkami som na čokoláde urobila vlnky.