Perník - bezlepkový (fotorecept)

Perník - bezlepkový (fotorecept)
Foto: janka81
janka81Janka81, recept pridal: 10. septembra 2010 14:31Ďalšie jeho recepty

Tento perník je veľmi jednoduchý na prípravu. Môžete si ho pripraviť aj klasickou pšeničnou múkou. Ale keďže som ja celiatička, tak som si ho pripravila bezlepkový.

Suroviny

50
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

pripravíme si všetky suroviny:
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 1

2

do väčšej misky si dáme všetky suroviny a vymiešame, postačí ručne
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 2

3

vystelieme si plech papierom na pečenie a vlejeme cesto
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 3

4

na cesto si rovnomerne poukladáme hrozienka, posekanú čokoládu a orechy, dáme piecť
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 4

5

takto krásne vyzerá upečený
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 5

6

ešte na teplý rozotrieme džem, ja som si vybrala domáci slivkový
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 6

7

vrch si prizdobíme podla vlastnej chuti, ja som vám ponúkla tri varianty: posekané orechy, kokos a roztopená čokoláda, prajem vám príjemnú sladkú chuť
Perník - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 10. septembra 2010 o 15:46
    @janka81 no krásne si to spracovala výborný rýchly koláčik:-)) mňamky mňam !!


  • coldbery, 10. septembra 2010 o 18:04
    dnes sa už celiatici maju naozej lepšie...urobiť takýto pekný a tiež chutný pernik je radosť jesť aj neceliatikom.....mňamky-mňam :-)))
    pekný fotorecept.....


  • janka81, 10. septembra 2010 o 22:22
    ďakujem veľmi pekne:)))
    je naozaj veľmi dobrý, chutí aj mojim susedom, tí si zvykli na bezlepkové koláčiky, vlastne ani nie, pretože vravia, že sú na nerozoznanie od klasických s pšeničnou múkou...


  • celka, 10. septembra 2010 o 22:23
    Já bych si vybrala s tou čokoládou, vypadá velmi chutně, a ještě bych si
    na to dala šlehačku. Perníkové těsto mám velmi ráda, ale co držím bezlepkovou dietu, tak jsem ho ještě nepekla.


  • majkas, 12. septembra 2010 o 23:44
    prave dneska som skusala tiez podla klasickeho receptu a este som si vravela nafotim-nenafotim? tak uz netreba:) super postup:)
    do toho svojho som dala o deci oleja a mliecka menej, a bez orechov a hrozienok na vrchu ale inac uplne rovnaky. a tiez som zavislak na cokolade, takze cokoladova poleva mu nechyba:)


  • tatranka, 22. októbra 2010 o 13:30
    Janka,máš šikovné ruky po mamke.Tým nechcem povedať že nie po ockovi.Toho nepoznám.No vidím šikovnosť tvojej maminky a preto to hodnotím takto.Perníček bol iste veľmi chutný.


  • janka81, 23. októbra 2010 o 18:10
    Ďakujem Vám moc, snažím sa ale ešte sa mám čo učiť :))))


  • dadou, 28. septembra 2011 o 13:19
    milá janka, viete, že práškoý cukor a kypriaci do perníka obsahujú múku a stopy lepku?


  • matka07, 3. februára 2013 o 18:43
    Výborný, šťavnatý, zostal posledný kúsok:-)))


  • tatiana13, 9. augusta 2013 o 20:00
    Koláčik som dopiekla, naplnila džemom, poliala čokoládou. Ale mám otázku: Viete mi prosím niekto poradiť prečo mi zostal tak trochu gumenný, a ako to nabudúce napraviť? Ďakujem moc


  • kathrin17, 7. decembra 2013 o 15:13
    skvely pernicek.....u nas mam celiakiu ja, ale manzel sa len tak zalizoval a 3/4 spapal on :-)


  • elisticka, 19. februára 2014 o 13:09
    @dadou praskovy cukor uz vyrabaju len bezlepkovy .. musi sa citat zlozenie ale ja som pisala vyrobcom a pridavaju tam zemiakovy skrob.. takze sa moze a pernikove korenie Dr.Oetker je bezlepkove ,....dnes som pernik robila vydaril sa vynikajuco :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist