Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami

hanusik - bez fotkyhanusik, 29. marca 2015
Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami
Foto: hanusik

Z mojej kuchyne a nápadov. Ľahké pôstne hlavné jedlo.

3
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 g
1 ks
1 ks
3 ks
3 strúčiky
0,5 dl
0,5 lyžičky
0,5 lyžičky
1 lyžička
0,25 lyžičky
70 g
0,25 lyžičky
Halušky:
400 g
250 g




Postup

  1. 1

    Sójové kocky, alebo rezance uvaríme v primeranom množstve vody, do ktorej predtým vložíme 1 kocku zeleninového, alebo mäsového bujónu a 1 lyžicu sójovej omáčky. Varíme max. 15 min. a scedíme.

  2. 2

    Perkeltová omáčka: na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nakrájané paradajky, podlejeme vodou, prisolíme, okoreníme, roztlačíme 3 strúčiky cesnaku. Postupne pridáme kurkumu, oregano, hubový prášok a chilli korenie. Po 15 min. dusenia vychladiť a rozmixovať. Znova dať na oheň, pridať malé množstvo vody. Miesto smotany pridať paradajkový pretlak. Pred dovarením omáčky pridať uvarené sójové kocky. Povariť ešte asi 5 min.

  3. 3

    Tvarohové halušky: do múky vmiešame tvaroh, primerané množstvo vody a cesto podľa chuti posolíme. Vymiešame na potrebnú haluškovú konzistenciu. Do vriacej vody cesto vpúšťame cez dierkový haluškár, varíme 5 min., precedíme a prepláchneme v studenej vode.

Diskusia k receptu

motyka
Kto ľúbi sojové, tak to musí byť výborné. Ja iba občas " nadstavujem" k bravčovému. Toto si ale odložím do KK. A niekedy určite vyskúšam s tými haluškami. Pre tých, čo nesmú riadne mäso určite fajnový recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia