Hovädzí perkelt

Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed

5-6
porcií
130 minút
príprava

Postup

  1. Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.
  2. Nakrájala na kocky.
  3. Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.
  4. Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.
  5. Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
  6. Podliala som vodou a spolu nechala povariť.
  7. Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.
  8. Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.
  9. Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.
  10. Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť