zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hovädzí perkelt
Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Náš nedeľný obed
5-6
porcií
130 minút
príprava
Suroviny
600 g (nožina, kližka)
mäso hovädzie
1 PL
masť bravčová
1 plátok prerastená
slanina údená
1 ks
cibuľa
3 PL domáce
lečo
korenie nové
korenie čierne celé
paprika červená mletá
list bobkový
1 strúčik
cesnak
2 PL
šťava paradajková
1 KL
korenie provensalské
korenie čierne mleté
soľ
Postup
Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.
Nakrájala na kocky.
Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.
Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.
Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
Podliala som vodou a spolu nechala povariť.
Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.
Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.
Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.
Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť