Perfektné cesto na pizzu

sjuz - fotkasjuz, 12. januára 2010

Je rýchle, a veľmi chutné. Od Talianov :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300-400  g
2- 3  PL
1/2  ČL
1/2  ČL
30  g




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise si urobíme kvások - rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, cukor, vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.

  2. 2

    Pridáme olej, múku, zvyšný cukor ak sme ho nedali celý na začiatku. Nasypeme múku.

  3. 3

    Vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, dáme kysnúť na teplé miesto, alebo pri izbovej teploty. Ja som šupla do rúry na 30 stupňov, a o chvíľu bola cesta plná misa :)

  4. 4

    Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Dá sa pekne naťahovať. Kto chce, môže si dať vykysnúť ešte raz. Ja som nechala len jeden krát, a stačilo. Vyvaľkáte na pomúčenej doske - z tohto objemu mi vyšli dve VEĽKÉ kolesá pizze - hrúbka cca 0,5 - 0,7 cm. Môžete si samozrejme urobiť aj tri menšie :) Nasleduje základ - a obloha podľa ľubovôle. Pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.

Diskusia k receptu

sneica
dnes som piekla pizzu pre syna...toto cesto je super...:) ODPORUCAM
veronikah1
ano, pridavam sa k fanusikom tohto receptu... cesto vyslo skvele! odporucam tiez!
ewulka27
dnes robím so špenátom a kuracím mäskom so smotanovým základom :)
eva580
vyskusam prave dnes a potom napisem vysledok :)
ivka3
dnes mame pizzu podla tvojho receptu, je fantasticka! dakujem za recept :-)
ariel
naozaj toto je pravý taliansky recept, výborný, oni to robia len s tou malou obmenou, že olivovým olejom , ktorý je v recepte uvedený , už vyformované cesto poprášené múkou ešte zalejú a tak nechajú kysnúť...olej postupne vsiakne a potom sa nelepí pri vaľkaní a vyberaní z nmisy
samkopp
do kvasku iba cukor, sol az potom lebo kvasinky nici.. nie je to az taka chyba. s malou obmenou mozte dat do cesta nieco malo mlieka. ak sa vam zda ze v pizzerke je predsa len trochu ine cesto tak je to v stupnoch pecenia a to 400°st. ktore sa doma na beznych rurak daju tazko dosiahnut. pri troske snahy sa da ale docielit vyborny vysledok. v jednoduchosti je sila..myslite ze v pizzerke davaju do cesta olivovy olej..hm? hl.muka, sol, voda margarin.. cesto je odstate 24h. to je cele kuzlo a 400st. vela zdaru
yarrae
cesto je super :) Aj so spaldovou mukou a dala som z nej teraz cca 1/3 celozrnnej
A hej, je pravda, ze sol inhibuje kvasenie, tiez by som ho nedala priamo hned do kvasku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia