Perfektné cesto na pizzu

sjuzSjuz, 42 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 12. januára 2010 8:36Ďalšie jej recepty

Je rýchle, a veľmi chutné. Od Talianov :)

Suroviny

2-3
porcie
30
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Vo veľkej mise si urobíme kvások - rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, cukor, vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.

Pridáme olej, múku, zvyšný cukor ak sme ho nedali celý na začiatku. Nasypeme múku.

Vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, dáme kysnúť na teplé miesto, alebo pri izbovej teploty. Ja som šupla do rúry na 30 stupňov, a o chvíľu bola cesta plná misa :)

Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Dá sa pekne naťahovať. Kto chce, môže si dať vykysnúť ešte raz. Ja som nechala len jeden krát, a stačilo. Vyvaľkáte na pomúčenej doske - z tohto objemu mi vyšli dve VEĽKÉ kolesá pizze - hrúbka cca 0,5 - 0,7 cm. Môžete si samozrejme urobiť aj tri menšie :) Nasleduje základ - a obloha podľa ľubovôle. Pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • sneica, 19. februára 2012 o 14:50
    dnes som piekla pizzu pre syna...toto cesto je super...:) ODPORUCAM


  • veronikah1, 11. augusta 2012 o 21:57
    ano, pridavam sa k fanusikom tohto receptu... cesto vyslo skvele! odporucam tiez!


  • ewulka27, 19. januára 2013 o 15:26
    dnes robím so špenátom a kuracím mäskom so smotanovým základom :)


  • eva580, 16. februára 2013 o 09:54
    vyskusam prave dnes a potom napisem vysledok :)


  • ivka3, 16. februára 2013 o 17:53
    dnes mame pizzu podla tvojho receptu, je fantasticka! dakujem za recept :-)


  • ariel, 5. marca 2013 o 17:41
    naozaj toto je pravý taliansky recept, výborný, oni to robia len s tou malou obmenou, že olivovým olejom , ktorý je v recepte uvedený , už vyformované cesto poprášené múkou ešte zalejú a tak nechajú kysnúť...olej postupne vsiakne a potom sa nelepí pri vaľkaní a vyberaní z nmisy


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • gabrielle, 24. mája 2013 o 16:45
    už týždeň mám chuť na pizzu :) idem vyskúšať ;)


  • mamatata2, 24. mája 2013 o 16:55
    Ja sa pridávam tiež, zatiaľ ukladám do KK.


  • samkopp, 30. júla 2013 o 18:07
    do kvasku iba cukor, sol az potom lebo kvasinky nici.. nie je to az taka chyba. s malou obmenou mozte dat do cesta nieco malo mlieka. ak sa vam zda ze v pizzerke je predsa len trochu ine cesto tak je to v stupnoch pecenia a to 400°st. ktore sa doma na beznych rurak daju tazko dosiahnut. pri troske snahy sa da ale docielit vyborny vysledok. v jednoduchosti je sila..myslite ze v pizzerke davaju do cesta olivovy olej..hm? hl.muka, sol, voda margarin.. cesto je odstate 24h. to je cele kuzlo a 400st. vela zdaru


  • yarrae, 4. januára 2014 o 12:13
    cesto je super :) Aj so spaldovou mukou a dala som z nej teraz cca 1/3 celozrnnej
    A hej, je pravda, ze sol inhibuje kvasenie, tiez by som ho nedala priamo hned do kvasku



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist