Perfektné cesto na pizzu

sjuzSjuz, recept pridal: 12. januára 2010 8:36Ďalšie jeho recepty

Je rýchle, a veľmi chutné. Od Talianov :)

Suroviny

2-3
porcie
30
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Vo veľkej mise si urobíme kvások - rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, cukor, vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.

2

Pridáme olej, múku, zvyšný cukor ak sme ho nedali celý na začiatku. Nasypeme múku.

3

Vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, dáme kysnúť na teplé miesto, alebo pri izbovej teploty. Ja som šupla do rúry na 30 stupňov, a o chvíľu bola cesta plná misa :)

4

Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Dá sa pekne naťahovať. Kto chce, môže si dať vykysnúť ešte raz. Ja som nechala len jeden krát, a stačilo. Vyvaľkáte na pomúčenej doske - z tohto objemu mi vyšli dve VEĽKÉ kolesá pizze - hrúbka cca 0,5 - 0,7 cm. Môžete si samozrejme urobiť aj tri menšie :) Nasleduje základ - a obloha podľa ľubovôle. Pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sneica, 19. februára 2012 o 14:50
    dnes som piekla pizzu pre syna...toto cesto je super...:) ODPORUCAM


  • veronikah1, 11. augusta 2012 o 21:57
    ano, pridavam sa k fanusikom tohto receptu... cesto vyslo skvele! odporucam tiez!


  • ewulka27, 19. januára 2013 o 15:26
    dnes robím so špenátom a kuracím mäskom so smotanovým základom :)


  • eva580, 16. februára 2013 o 09:54
    vyskusam prave dnes a potom napisem vysledok :)


  • ivka3, 16. februára 2013 o 17:53
    dnes mame pizzu podla tvojho receptu, je fantasticka! dakujem za recept :-)


  • ariel, 5. marca 2013 o 17:41
    naozaj toto je pravý taliansky recept, výborný, oni to robia len s tou malou obmenou, že olivovým olejom , ktorý je v recepte uvedený , už vyformované cesto poprášené múkou ešte zalejú a tak nechajú kysnúť...olej postupne vsiakne a potom sa nelepí pri vaľkaní a vyberaní z nmisy


  • gabrielle, 24. mája 2013 o 16:45
    už týždeň mám chuť na pizzu :) idem vyskúšať ;)


  • mamatata2, 24. mája 2013 o 16:55
    Ja sa pridávam tiež, zatiaľ ukladám do KK.


  • samkopp, 30. júla 2013 o 18:07
    do kvasku iba cukor, sol az potom lebo kvasinky nici.. nie je to az taka chyba. s malou obmenou mozte dat do cesta nieco malo mlieka. ak sa vam zda ze v pizzerke je predsa len trochu ine cesto tak je to v stupnoch pecenia a to 400°st. ktore sa doma na beznych rurak daju tazko dosiahnut. pri troske snahy sa da ale docielit vyborny vysledok. v jednoduchosti je sila..myslite ze v pizzerke davaju do cesta olivovy olej..hm? hl.muka, sol, voda margarin.. cesto je odstate 24h. to je cele kuzlo a 400st. vela zdaru


  • yarrae, 4. januára 2014 o 12:13
    cesto je super :) Aj so spaldovou mukou a dala som z nej teraz cca 1/3 celozrnnej
    A hej, je pravda, ze sol inhibuje kvasenie, tiez by som ho nedala priamo hned do kvasku



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist