Perfektné cesto na pizzu

sjuzSjuz, 44 ročná žena, Bratislava, 12. januára 2010 8:36
Ďalšie jej recepty »

Je rýchle, a veľmi chutné. Od Talianov :)

2-3
porcie
30 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

300-400  g
2- 3  PL
1/2  ČL
1/2  ČL
30  g

Postup prípravy

  1. 1

    Vo veľkej mise si urobíme kvások - rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, cukor, vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.

  2. 2

    Pridáme olej, múku, zvyšný cukor ak sme ho nedali celý na začiatku. Nasypeme múku.

  3. 3

    Vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, dáme kysnúť na teplé miesto, alebo pri izbovej teploty. Ja som šupla do rúry na 30 stupňov, a o chvíľu bola cesta plná misa :)

  4. 4

    Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Dá sa pekne naťahovať. Kto chce, môže si dať vykysnúť ešte raz. Ja som nechala len jeden krát, a stačilo. Vyvaľkáte na pomúčenej doske - z tohto objemu mi vyšli dve VEĽKÉ kolesá pizze - hrúbka cca 0,5 - 0,7 cm. Môžete si samozrejme urobiť aj tri menšie :) Nasleduje základ - a obloha podľa ľubovôle. Pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist