Perfektná sekaná

vikino - fotkavikino, 23. júna 2013
Perfektná sekaná
Foto: vikino

Robil som ju dnes prvý krát a ostal som prekvapený, aká je výborná. Recept som dostal od známych. Dobrú chuť.

4
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
7 ks
hrsť
1/2 čl
1  ks
4-5  strúčik
1  PL
1-2 čl
2 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    Pomelieme si bravčové mäso, (ja som pomlel krkovičku), pridáme tam 4 surové vajíčka, (zvyšné 3 si dáme zatiaľ variť na tvrdo), vopred namočené natrhané pečivo v mlieku, na jemno nasekanú cibuľu a vňaťku, pretlačený cesnak a ostatne koreniny.

    Perfektná sekaná - obrázok 1
  2. 3

    Zamiešame a položíme na alobal alebo do nejakého pekáča, položíme uvarené vajíčka, zakryjeme zmesou a zabalíme do alobalu. Dáme piecť na 180°C cca 50-60 minút. Potom keď už to bude tuhé, tak to vyberieme z alobalu a ...

    Perfektná sekaná - obrázok 3
  3. 4

    dáme zapiecť na 200°C. ... ...Dobrú chuť!!!

    Perfektná sekaná - obrázok 4

Diskusia k receptu

denyany
klasika. takáto sekaná nesklame, je dobrá za tepla aj studena.
modrykamen
Ako si vedel, že takáto fašírka je moje obľúbené jedlo. Ale je už pokročilý čas. Snáď zajtra. Ináč perfektný detailný recept. Tiež využívam alobal.
garanco
@vikino , cez víkend som ju robila na chate, miesto petržlenovej vňate som posekala lístky šalvie a keďže som nemala pečivo, tak som pridala ovsené vločky, varené vajíčka, tak ako ty a navrch ešte pásiky slaninky ( tie môžeš potajomky zjesť, keď sa akože pozeráš, ako sa Ti to všetko pečie). Konečný výsledok bol tiež výborný.
rea1
robievam tiež, je to klasika a fajnota, za tepla i na studeno. ale ja dám najprv vrstvu zmesi, do nej uplacírujem vajcia na tvrdo, na ne pacnem zvyšok zmesi a uhladím do valca. potom mám vajíčka pekne v prostriedku. som pako a mám rada všetko symetricky. :-)) iný rozdiel v našich sekaných nie je. aha, vlastne je, občas pridávam tak +/- 1/3 mletého hovädzieho. občas.
ivanka242
vyzerá super ! .. ukladám do KK a už konečne viem čo bude zajtra na obed :)) a aj môj drahý sa isto poteší ten takéto môže ;-))
elica
Robila som prvýkrát tvoju Vikino a bolo super MŇAM:). Ďakujem :)
johnypp
Zdravim Vas, ja som toho robil trosku viac, 1,5 nasobok receptu. Obohatil som to este o hovadzie, majoranku, mletu rascu a cesnakom som tiez nesetril :-) chutovo to bolo super. Robil som to prvy krat a prikryte v skle, namiesto alobalu a po hodine pecenia to bolo zaplavene, tiez vam to pusti tolko stavy? tiez sa Vam bo okrajoch vytvori taka tkz. masova pena? Necham si poradit ak niekto vie ako tie nedostatky odstranit :-)
peta5
tak už je v rúre,,, slinky tečú..:)
luciiik
@johnypp podobne, tiez mi to pustilo dost stavy, aj ked to robim v alobale. ked som ho roztvorila cele sa to rozlialo, plus sa to ani nahodou nedalo preniest na dopecenie z alobalu. takze sa dopieklo v alobale, prskalo, oprskalo celu trubu zvnutra, plech sa mi bude odmacat este tyzden a moja prva sekana bola zrejme aj moja posledna :D
priroda
Pozeram na tento recept az teraz, ale mozno najde luciik odpoved na tu vlhkost.
Piect takuto roladu som sa ucila v Nemecku - dat na pekac velmi malinko vody, cca 0,5 cm na vysku, vlozit roladu a do rury na cca 160 C, vobec, cely cas nepolievat. Upecie sa hned do hneda, vtedy je hotova
luciiik
Robila som tuto sekanu uz viackrat, lebo chutovo je fakt vyborna. Dnes mi prvykrat nepustila stavu, ale pravdupovediac netusim cim to bolo. Po prve, dala som 4 rozky miesto dvoch, po druhe, kedze mi prisla ta masova zmes dost riedka, supla som tam od oka asi 5 lyzic struhanky, po tretie alobal som natrela troskou oleja a vysypala struhankou a aj vrch som posypala struhankou aaaaaa maso som miesila nie v rukach ale rucnym robotom s nasadkami na cesto. :) Netusim ci pomohlo nieco z toho, ale sekana je konecne velmi fajn nie len chutovo. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia