Perfektná domáca Nutella fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 9. marca 2014
Perfektná domáca Nutella (fotorecept)
Foto: domi454

Keďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, Zobraziť celý popisKeďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, dokonca aj lacnejšia... proste skvelá :)

4
porcie
45 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
225 g
45 g
150 ml (alebo šľahačková)
štipka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oriešky dáme do plechu a pečieme pri teplote 180°C 13 minút do tmavohneda.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení ich "utrieme" do utierky a tým sa zbavíme šupiek. Necháme úplne vychladnúť.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si rozpustíme do hladka čokoládu nad parou.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po rozpustení čokolády odstavíme z ohňa a primiešame maslo, miešame kým sa nerozpustí.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté orechy poriadne rozmixujeme na najvyššom stupni so štipkou soli, hmota bude mať konzistenciu masla. Ja som to ešte premixovala ponorným mixérom a bolo to také ako má byť.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do orechov pridáme čokoládu a smotanu, mixujeme na nižšom stupni, kým sa všetky suroviny nespoja. Ak je to málo sladké môžeme pridať cukor. Ja som mala čokoládu s 50 % kakaa, a cukor vôbec nebolo treba.

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z dávky vyjdu 4 poháriky. chladničke vydrží aj 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Dobrú chuť prajem !

    Perfektná domáca Nutella (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerá krásne hladučká ako pravá nutela... veľká šikulka si, ukladám a určite vyskúšam, aj my sme maškrtní všetci doma :) 5*
babidka
Moj vnuk jeden cas "fical" na Nutelle , potom sa nam ho podarilo akosi presvedcit ze nie je prenho az taka zdrava ...teraz mu ju vsak urobim :-) On je cokoladovy ako ja , takze mu tam pridam radsej 75% cokoladu a radsej pridam viac smotany a pripadne med , aby to bolo aj sladke .Juuuj , ten sa potesi :-)
iwuska
ako ju uskladnujes a aku dlhu ma trvanlivost? z chladnicky je asi dost tuha a mimo nej by som tomu skrz tu smotanu neverila. ale vyzera vyborne, urcite niekedy urobim len tak na vyjedanie lyzicou
domi454
Aha, to som zabudla napísať, v chladničke vydrží 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Pred konzumáciou odporúčam vybrať z chladničky, aby sa ľahko natierala :)
tiginko
páči sa mi tvoja nutela, má dobré zloženie. Ukladám, určite sa raz zíde
pusta
@2010 , presne tak, ako píšeš, okrem toho jeho receptúra je chránená právne a súdne spory o túto značku pre pravú Nutellu pán Ferrero vyhral.
pusta
tým som nechcela povedať, že táto domáca Nutella nie je dobrá, naopak udelila som jej 5*****, recept sa mi veľmi páči.
myslela som tým, že určite nie ja "Pravá", pravá je len jedna a to jedine Nutella od pána Pietro Ferrero :-)
iva63
recept si ukladám, určite sa zíde, si šikovná!
havino
sranda, práve som vkladala foto, čo som urobila včera od @pusta podla receptu a tu už ďaľšia na výber, tiež ju máš dobrú podľa zloženia
spetkasoli
Díky za tento receptík, prišiel mi vhod, práve sa chystám piecť rohlíčky plněné nutelou. Díky a pekný den:)
ola111
Tak toto sa naozaj nedá nevyskúšať,som zvedavá na tú chuť :)
kukulienka71
niektorý deň som robila orieškový krém na spôsob Nutelly,ale išlo tam 20dkg orieškov,1PL cukru,3PL masla,3PL kakaového prášku,17dkg 80%čokolády a 10dkg mliečnej čokolády. Dopredu som nerozmýšľala,ale vystríham každého,kto chce robiť s vysokopodielovou čokoládou,že je to horké,vôbec mi to nepripadalo ako Nutella.@Domi454 ,prepáč,že to píšem sem,nejedná sa samozrejme o tvoj recept,len o moju skúsenosť.Tak,ako píše vyššie @2010 ,ten podiel tuku má byť vysoký a podiel kakaa veľmi-veľmi nízky.Ja som do svojej pridala ešte cukor,ale je to len chuť horkej čokolády,čo cítim,natriem to medzi oplátky,budú napolitánky,lebo na chlieb to nie je ono. a ešte k tomu sekaniu orieškov,mne mixer rozsekal len na prášok,pohádzal na steny nádoby a krútil sa naprázdno,nie a nie urobiť z toho krém,aj ked som špachtľou odhŕňala z okrajov.@Domi454 ,ponorným sa potom vytvorila krémová konzistencia?Ďakujem za odpoveď.
domi454
Ja som to najskor rozsekala v mixeri a potom ešte ponornym a vznikla konzistencia arašidového masla.
dominika555
Mnam, vyskusala som a bola fakt ze vyborna :)
Ja si robim taku obmenu obcas, hlavne ked sa mi nechce moc babrat s tym, alebo nemam cas, ze lieskovce nahradim mandlami resp. mandlovym maslom a je to neskutocne dobre. Zmiesam si mandlove maslo (ja pouzivam uz dlho jedno neskutocne poctive mandlove maslo od slovenskeho vyrobcu Powerlogy -99,9% pomer mandli a sol je v nom) s domacim medom (najlepsie svoj zdroj) a poctivym kakao. Pomer podla chuti a potreby sladkosti/horkosti... Zmiesam a nutella je hotova za par minut a chut ... ta sa da len zazit :) Odporucam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia