Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Ľahký obed alebo večera...
Postup
- Dala som si zovrieť dostatočné množstvo vody so soľou na prípravu cestovín, aby som nemusela čakať, keď budú šampiňóny hotové. Šampiňóny som očistila a nakrájala na väčšie kúsky, nakrájala som aj cibuľu a cesnak. Na dostatočnom množstve olivového oleja som si opiekla cibuľu, keď bola opečená pridala som cesnak, chvíľu som opekala a postupne pridávala kapary, sušené paradajky, ktoré som tiež poprekrajovala a šampiňóny. Pridala som aj olej zo sušených paradajok.
Jedlo som pripravovala v hlbokej panvici na najvyššom teplotnom stupni. Šampiňóny som prehadzovala, aby mi neprihoreli, ale tiež som nechcela, aby sa dusili. Ochutila som ich chilli, oreganom a soľou.
Po opečení som pridala olivy a nechala prehriať.
- Šporák som vypla a do zmesi som primiešala nakrájanú mozzarellu, môže byť aj mini mozzarella.
Pripravila som si šalát a horúce cestoviny, ja ich pripravujem al dente. Ak sú cestoviny suchšie, pridajte olivový olej.
- Všetko som spolu zamiešala a hneď podávala posypané strúhaným parmezánom.