Penne s pivným gulášom

katka2104 - bez fotkykatka2104, 9. apríla 2015
Penne s pivným gulášom
Foto: katka2104

Ak máte čas a chuť, kľudne použite aj hovädzie mäso...

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2 PL
4 strúčiky
1 PL
1 ČL
200 ml
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme sádlo a pridáme narezanú cibuľu, ktorú osmažíme dosklovita. Pridáme na kocky nakrájame mäso a prudko opečieme.

  2. 2

    Pridáme múku a poriadne premiešame. Pridáme nadrobno narezaný cesnak, soľ, peper, papriku, nakrájané šampióny a dobre premiešame. Prilejeme pivo a vodu, privedieme do varu a plameň znížime. Prikryjeme a dusíme cca. hodinu alebo kým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Podávame s cestovinami, ktoré pripravíme podľa návodu alebo s knedľou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

katka2104
drahyjon: podla mna by to na chut nemalo ziaden vplyv, akurat to, ze by si ho mozno musel povarit trochu dlhsie, aby si dosiahol taku hustotu omacky, aku si ziadas :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia