Penne s jogurtovou omáčkou a avokádom

martinis - fotkamartinis, 15. mája 2014
Penne s jogurtovou omáčkou a avokádom
Foto: martinis

Ak je po ruke zrelé avokádo, rád si pripravím tieto cestoviny - sú jednoduché a rýchle, navyše chuť restovanej cibule s cesnakom vínom je Zobraziť celý popisAk je po ruke zrelé avokádo, rád si pripravím tieto cestoviny - sú jednoduché a rýchle, navyše chuť restovanej cibule s cesnakom vínom je v nich skvelá aj s trochou čili. Celkom fajn aj na oslavu zajtrajšieho Food Revolution Day pod Jamieho záštitou :)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 strúčik (nasekaný najemno)
1 ks malá (nakrájaná najmeno)
2 PL
1 PL
1 stonka (nakrájaná natenko)
1 ks nakrájaná na kolieska
1 ČL veľká (prepláchnuté)
 trochu
150 ml (pohár)
 štipka
podľa chuti
1 ks nakrájané na kocky
z 1/4 ks citróna
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Recept z knihy Zdravá kuchyňa. V malej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na nižšom plameni pomaly restujeme cibuľu s cesnakom, až kým nebude voňať a chytať farbu, potom prilejeme lyžicu vína, necháme odpariť a odstavíme.

  2. 2

    Do väčšej misy dáme jogurt, ktorý rozmiešame s druhou lyžicou oleja. Ochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Medzitým necháme zovrieť vodu na cestoviny, potom ich do nej vsypeme a varíme. Kým sa penne varia, do jogurtu vmiešame čili papričku, kapary, petržlenovú vňať aj zeler. Avokádo nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.

  3. 3

    Penne scedíme a so štipkou soli vmiešame do jogurtovej omáčky. Pridáme avokádo a cibuľu s cesnakom, ešte raz jemne zamiešame a podávame :)

    Penne s jogurtovou omáčkou a avokádom - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Všetko sa mi páči, až na ten st.zeler, neviem mu prísť na chuť. Hoci s ním občas varím, na tanier už ho nakladám všetkým okrem seba. Surový by som nezjedla, mám pri ňom pocit, že jem muškáty, čo sme mali v oknách na základnej škole :-) Tvoje jedlo by som s radosťou zjedla, iba ten zeler nenápadko presunula na tvoj tanier :-)
martinis
@izabella929 ďakujem :))
@katka78 áno, máš pravdu, má veľmi špecifickú chuť - ja ho však mám celkom rád, takže by som ho prijal :) Čo ja zasa nemusím - čerstvý koriander, používam ho len na ozdobu, lebo mi chutí ako mydlo :))
eviana
@martinis , pekné cestovinky, zaujímavo ochutené... mňa by si nimi potešil, veľmi chválim :)
sismi
Recept ma zaujal, zajtra sa ho chystám urobiť na obed (len vynechám zeler a kapary, to doma nemám), budem mať premiéru s avokádom :D
Tvoja fotka jedla je krásna, budem rada, ak sa mi obed podarí aspoň z tretiny tak dobre :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia