Penne s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom

mandarin999 - fotkamandarin999, 24. júla 2015

Keď chcete pripraviť na obed či večeru niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné, cestoviny sú tou správnou voľbou. Tentokrát som pripravila penne s brokolicovou Zobraziť celý popisKeď chcete pripraviť na obed či večeru niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné, cestoviny sú tou správnou voľbou. Tentokrát som pripravila penne s brokolicovou omáčkou, ktorej základnými zložkami okrem brokolice sú smotana a syr. K tomu grilované kuracie kúsky a super jedlo je na svete.

5
porcií

Suroviny

400 g
500 g (alebo iné cestoviny)
250 ml
300 ml
150 - 200 g
3 ks
1 ks
trocha




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme čiernym korením a grilovacím korením a zľahka orestujeme na olivovom oleji. Potom ho dáme do rúry trocha ugrilovať, nech je jemne chrumkavé.

  2. 2

    Penne si uvaríme vo vriacej vode s trochou oleja, alebo podľa návodu na zadnej strane obalu alebo tak ako ste zvyknutí cestoviny variť.

  3. 3

    Brokolicu si nakrájame na menšie hlavičky a dáme variť do osolenej vody. Varíme ju do mäkka (aj hlúbik).

  4. 4

    Pripravíme si omáčku. Smotanu (používam šľahačkovú, lebo mi chutí lahodnejšie ako tá na varenie, no môžte použiť aj tú) premiešame s mliekom a dáme variť. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Keď sa to začne zohrievať, pridáme syry, ktoré necháme v omáčke rozpustiť. Ku koncu omáčku zahustíme tak, že si v hrnčeku zmiešame 2-3 lyžice múky s trochou mlieka a pomaly prilievame k omáčke. Treba dbať na to, aby bola múka dobre rozmiešaná a pri pridávaní do omáčky ju treba miešať, inak môžu vzniknúť hrudky. Potom v omáčke rozmixujeme uvarenú brokolicu (pár kúskov si necháme), nastrúhame do nej hlúbik z brokolice, pridáme bazalku, trocha citrónovej šťavy a 3 pretlačené strúčiky cesnaku pre zvýraznenie chuti. Prípadne ešte dosolíme a dokoreníme. Nakoniec k omáčke pridáme zvyšné nerozmixované kúsky brokolice. Ak by sa nám zdalo byť omáčky málo, kľudne prilejte mlieko - omáčku ľahko dorobíte pridaním väčšieho množstva ostatných surovín.

  5. 5

    A už len naložíme na tanier penne, prelejeme omáčkou a pridáme grilované kuracie kúsky. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

aleana
pekné, mám rada syrové omáčky. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia