Cestoviny s mäsovou omáčkou

Penne po taliansky

Autor receptu: podajmicesto

Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

2
porcie
15 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Penne uvaríme v osolenej vode al dente.
  2. Cibuľu si nakrájame najemno, orestujeme do sklovita. Mrkvu nakrájame na čo najjemnejšie kúsky, pridáme, krátko opečieme. Pridáme vegetu (používam namiesto soli).
  3. Pridáme mleté hovädzie mäso, premiešame, pridáme nové korenie, bobkový list, mletú papriku. Premiešame. Podľa potreby podlievame vývarom a varíme na pomalom plameni domäkka.
  4. Po zhruba hodine pridáme paradajkový pretlak, biele víno, kečup, povaríme ešte 15 - 20 minút.
  5. Vypneme sporák a do omáčky pridáme prelisované 4 strúčiky cesnaku. Odstránime bobkový list. Na tanier naservírujeme penne a pridáme omáčku. Dobrú chuť!