Pena z bielej čokolády na mrkvovej piškóte

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 4. novembra 2015
Pena z bielej čokolády na mrkvovej piškóte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Pena (mousse):
250 ml
400 ml
50 ml
20 g
5 ks
Mrkvová piškóta:
3 ks
200 g
20 g
200 ml
100 g
200 g
6 g
6 g
4 g
120 g
Poleva:
30 g
2 plátky
250 ml




Postup

  1. 1

    Mrkvová piškóta: Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom. Pomaly za stáleho miešania pridávame olej, múku, sódu, kypriaci prášok a škoricu.

  2. 2

    Nakoniec primiešame orechy a nastrúhanú mrkvu. Pečieme vo vymastenej a pomúčenej forme pri 180 °C 40 minút.

  3. 3

    Pena (mousse): Čokoládu spolu s mliekom roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Všetko spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú smotanu a sneh z bielkov.

  4. 4

    Poleva: Mrkvový džús zahrejeme s cukrom. Želatínu necháme napučať v studenej vode a pridáme k džúsu. Na mrkvový piškótový korpus nanesieme mousse a polejeme vychladnutou polevou. V chladničke necháme postáť aspoň dve hodiny.

Diskusia k receptu

martamm
Zaujala ma predovsetkym mrkvova piskota a poleva, vyuzijem recept tak, ze krem vymenim za menej kaloricky, trebars tvarohovy :)
kikazahorova
V surovinách nie je pri piškóte uvedená múka, ale v postupe je spomenutá. Ide tam aj múka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia