Pekinské palacinky s mladou cibuľkou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 1. decembra 2015

Pod týmto názvom som ich našla v červenej kuchárskej knihe, odkiaľ čerpám množstvo nápadov. Vyskúšané, chutné, recept v slovenčine predkladám.

10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
170 g
5 - 6 ks
2,5 dcl
2 ks
3 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Nemala som veľké očakávania voči týmto palacinkám, ale sú výdatné a chutné. Hodia sa ako rýchla večera či občerstvenie. My sme pri nich skladali 500 kusové puzzle:-) Cibuľku som umyla a nakrájala na tenké kolieska

    Pekinské palacinky s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia, vývar a múku som zmiešala metličkou tak, aby v hmote neboli hrudky. Pridala som cibuľku a na malé kocky nakrájanú slaninu. Vývar aj slanina boli síce slané ale trocha soli sa do cesta zíde.

    Pekinské palacinky s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechala som chvíľu postáť a potom som na panvici s priemerom 25cm na rozhorúčenej lyžici oleja piekla palacinky. Z tejto dávky vyjdú 4 kusy. Cesto som nalievala naberačkou a potom lyžicou rozotrela do strán, aby boli palacinky rovnomerne hrubé.

    Pekinské palacinky s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z oboch strán som ich piekla do chrumkava. Olej si priebežne pri pečení ostatných treba dopĺňať.

    Pekinské palacinky s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sú chutné teplé aj studené, ponechané vcelku aj pokrájané. Kúsky sa šikovnejšie držia v ruke.

    Pekinské palacinky s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
určite urobím čo nevidieť..miesto vývaru môžem mlieko-minerálku..??daj vedieť..:-)
ešteže ťa tu po ruke mám..viem-čo skúsiť-keď prázdny žalúdok vyhráva nám..:-)




kukulienka71
Ďakujem, @patroveckypitrs , :-)
Milá @radost , neradím nahradiť ničím iným. Hrnček polievky dodá tú správnu chuť, to musíš ochutnať, aby si vedela, o čo mi ide;-) mlieko a tobôž minerálka sú chuťovo niekde úplne inde, v nevýrazne. No ak skúsiš tak, daj vedieť, rýchlo jedlé to bude určite tiež:-), ďakujem
jozka2
Robievam podobne palacinky.Pridavam stale nieco ine,co sa zvysuje a uz skoro nepouzije.Verim,ze su chutne.Ja ich jedavam k vydatnym polievkam.5*
havino
mne sa pozdávajú a hlavne s tým vývarom namiešané, budem mať v pláne upiecť ich
babkamt
dobrý nápad, určite ich spravím. Palacinky s vývarom musia byť chutné.
kukulienka71
@babkamt , ďakujem ti. Je to niečo nové aj u mňa doma a tak ako píše jozka2, obohatiť sa dajú všeličím. Nech vám chutia!
kukulienka71
@ceremka , slanina nebola chrumkavá, ale ani tvrdá. Môže sa dať aj varený kus údeniny, alebo slaninu dopredu predpiecť a potom zaliať zvyškom cesta, ak máš obavy, no myslím, že sú zbytočné:-) budem rada, ak sa ozve niekto, kto recept vyskúšal.
bekla
Fuha, dnes vyskocil na Vareche tento recept, po x rokoch stravenych v Číne som si vybavila tu super vonu tychto "palaciniek", ponukanych ako street food...niekedy vyskusam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia