Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept)

Autor receptu: janger

Hlavnou zlozkou tohto jedla je kukuricna krupica, ktora sa pouziva aj na pripravu polenty.

4-5
porcie
50-55 minút
na 190 °C

Postup

  1. Priprava tohto jedla je velmi jednoducha. Pripravuje sa z kukuricnej krupice.
  2. Ruru dame rozohriat na 190st. C. Chorizo pokrajame. Moze byt, samozrejme, napriklad aj vyborna slovenska klobasa....Tiez pokrajame cervenu papriku, jarnu cibulku, chili papricku. Ja som jej dala len polovicu, ale kto ma rad stiplave, da viac.
  3. Kukuricu scedime, kidney fazulku preplachneme a tiez scedime. Mozete pouzit aj cerstvo uvarenu fazulu, ja som dala konzervovanu.
  4. Ak by niekto nepoznal kidney fazulu, tak vyzera takto.
  5. Dame varit 500ml vody. Postupne, za staleho miesania, pridame krupicu. Povarime asi 30 sekund. Vznikne dost husta kasa.
  6. Vypneme sporak. Do kase primiesame maslo, studene mlieko a vajcia. Pridame mlete korenie a sol, prasok do peciva. Prasok nie je nevyhnutny, ale trosku to nakypri.
  7. Primiesame chorizo, papriku, jarnu cibulku, chili, kukuricu a fazulu. Nalejeme to do maslom vytreteho pekaca.
  8. Dame piect do vyhriatej rury asi na 50-55 minut.
  9. Priloha, ktoru som chcela podavat, mala byt ina. No, vyskytol sa problemik...Avokado, ktore som mala doma, bolo ako kamen, takze sa pouzit nedalo...Co teraz? Nahradila som ho redkvickou...Je to ine, ale aj tak to bolo chutne. Redkvicku som pokrajala na male kusky, nakrajala chili papricku (podla chuti), pridala som petrzlenovu vnat, trosku soli a zmiesala som to s kyslou smotanou. Namiesto redkvicky malo teda byt avokado...Nuz, co uz?
  10. Suroviny (napln) sa daju obmienat. Vegetariani si mozu chorizo nahradit kockami syra.
  11. Inspiraciou mi bol R.v.Veen. Ak vyskusate, prajem dobru chut!