Pekáč plný prekvapení

bedka - fotkabedka, 6. augusta 2013
Pekáč plný prekvapení
Foto: bedka

Tento recept robievam často a vždy je iný, podľa sezónnej zeleniny. Námet je od Jitky z Těšetíc.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
1 ks (cukina)
250 g
3 ks
2 ks
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ošúpeme zemiaky, pokrájame na kocky a osolíme. Patizón (alebo cuketu, príp.karfiol - predvarený. Podľa toho, čo máme.) ošúpeme, pokrájame na kocky, posolíme a dáme "vypotiť". Diétnu salámu a ošúpané špekačky tiež pokrájame na kocky.

    Pekáč plný prekvapení - obrázok 1
  2. 2

    Dno pekáča potrieme maslom, uložíme vrstvu zemiakov, potom vrstvu špekačiek, vrstvu patizónu, vrstvu salámy a na vrch opäť vrstvu patizónu. Kľudne sa to môže ukladať aj v inom poradí a inom množstve. Tentokrát som mala veľa patizónu, ktorý som chcela minúť. Šľahačkovú smotanu zmiešame s vajcami a koreninami a vylejeme na poslednú vrstvu.

    Pekáč plný prekvapení - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rozohriatej rúry na 20 minút, pečieme na 200°C. Potom dáme alobal dolu a pečieme do zmäknutia zeleniny a kým vrch trošku nezhnedne. Pečenie mi trvalo približne hodinu. My sme k tomu mali zeleninový šalát z rajčín, papriky a cibuľky.

    Pekáč plný prekvapení - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
zemiaky surové? či v šupke uvarené?ak sú surové-tak by som mohla dať surový aj karfiol..či ostatnú zeleninu..??netreba ho predvárať..urobí sa zároveň so zemiakmi...až sa troška ochladí-urobím..vlatný mix-podľa zásob..:-)
ariela6
tiež sa mi tento mix pači zeleninu mam rada a každa inšpiracia je vhodna
stacy77777
vďačný recept,máš pravdu,dá sa kombinovať na XY spôsobov,tiež občas takto vymýšľam.
bedka
zemiaky dávam surové, aj ostatnú zeleninu. Karfiol zvyknem predvárať, ale myslím, že by zmäkol pri pečení aj bez predvarenia. Nabudúce vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia