Pečienočky „creme brulée“ s granátovým želé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Foie gras necháme povariť v smotane, pridáme brandy, soľ, korenie a cukor (zmes má byť sladšia) a rozmixujeme. Necháme chvíľu chladnúť a pridáme žĺtky. Plníme do silikónových foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri 100 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a podávame.
  2. Želé: granátové jablko prekrojíme, vyberieme bobuľky, rozmixujeme a precedíme. Pridáme cukor, zohrejeme a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, vyberieme ju, pridáme k zmesi, dobre rozmiešame a plníme do ľubovoľných foriem a necháme stuhnúť.
  3. Jablkové pyré: jablko očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame a dáme variť s koreninami. Uvaríme, vyberieme koreniny, rozmixujeme a prisladíme.
  4. Ovocný chlebík: Maslo necháme zmäknúť, nasekáme ľubovoľné sušené ovocie a so všetkými surovinami vymiešame. Pripravené cesto dáme do múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 °C do zlata.