Pečienočky „creme brulée“ s granátovým želé
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Foie gras necháme povariť v smotane, pridáme brandy, soľ, korenie a cukor (zmes má byť sladšia) a rozmixujeme. Necháme chvíľu chladnúť a pridáme žĺtky. Plníme do silikónových foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri 100 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a podávame.
- Želé: granátové jablko prekrojíme, vyberieme bobuľky, rozmixujeme a precedíme. Pridáme cukor, zohrejeme a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, vyberieme ju, pridáme k zmesi, dobre rozmiešame a plníme do ľubovoľných foriem a necháme stuhnúť.
- Jablkové pyré: jablko očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame a dáme variť s koreninami. Uvaríme, vyberieme koreniny, rozmixujeme a prisladíme.
- Ovocný chlebík: Maslo necháme zmäknúť, nasekáme ľubovoľné sušené ovocie a so všetkými surovinami vymiešame. Pripravené cesto dáme do múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 °C do zlata.
|