Pečienkové rolky fotorecept

terakota - fotkaterakota, 5. mája 2014
Pečienkové rolky (fotorecept)
Foto: terakota

Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich priateľov.Stačí k tomu dobrá panvica a nejaká podpera Zobraziť celý popisPrišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich priateľov.Stačí k tomu dobrá panvica a nejaká podpera na retiazku (trojnožka, alebo drevo podopreté kameňom).

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo pražská šunka)
2 pl




Postup

  1. 1

    Bôčik nakrájame na tenké plátky čo najdlhšie, lahôdkové ramienko alebo šunku nakrájame na tenko všetko najlepšie strojom. Papriku a pór narežeme na 5 cm dlhé plátky a cibuľu tak isto na tenké plátky - kolieská.Pečeň narežeme rovnako na 5 cm dlhé klátiky 1x1 cm

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dosku si uložíme postupne jeden plátok bôčika, plátok ramienka, pečeň,papriku,pór, cibuľu po jednom kuse. osolíme, okoreníme a postupne zrolujeme najprv do ramienka a potom špirálovite bôčikom. Koniec bôčika zafixujeme šparátkom, aby sa nám rolka nerozvíjala. Uložíme do krabice na potraviny a môžme ísť do prírody.

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V prírode si urobíme uhnište, zavesíme plech alebo plochú panvicu, na ktorú dáme masť, a do horúcej masti vložíme dve-tri cibule nakrájané na hrubé kolieska a očistený cesnak celú hlávku. Zľahka opečieme do zlatova zo všetkých strán, vyberieme na tanier a do cibuľovo-cesnakovej masti naukladáme hotové rolky

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečieme na silnejšom ohni, otáčame z každej strany. Nepečieme dlho, pečeň nepotrebuje dlho opekať lebo bude tvrdá. A môžme podávať aj s pečenou cibuľou a cesnakom a chlebom.

    Pečienkové rolky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

xanadu1955
Tak toto sa mi páči a nie len do prírody, dá sa to spraviť aj doma na grile alebo na panvici, ďakujem za recept
afataga
veru by som nepohrdla, dobry napad, len to kari mi tam nepasuje
ebaka
Dala by som sa pozvať,nemá to chybu :-)
daguska
Páci sa mi receptík.Nemám moznost v prírode,ale doma na panvici si pripravím.Hoci aj bez tej skvelej atmosféry.Vyzerá náramne chutne.
mariamka
fakt lakave, na takom disku viem si to predstavit, ale kludne aj doma, vyborne zlozenie
luss44
rolky vyzerajú parádne, začali sa aj u nás grilovačky, tak toto bude mať premiéru. Asi začnem zamieňať sladké za takéto mäskové dobroty :)
terakota
Pridám: Z jednej rolky vidieť trčať niečo iné ako pečen, alebo papriku. Je to kyslá kapusta. Ostali mi bôčikové plátky a pečeň, tak som zroloval do bôčika iba pečeň a trochu kyslej kapusty. Doporučujem na spestrenie. Pôvodne to podávali niekedy bez tej pečene u nás v Labuže s názvom moravské vrabce.
garanco
Niečo podobné som jedla na jednej hostine, a potom som aj robila, ale z kuracích pečienok, a ukladala som to "nastojato" tesne jednu rolku k druhej do menšieho pekáčika a piekla som v rúre.
ampara
Paráda! Tuším som stála ako model pre tú doštičku(ani honorár neposlali:-((
eviana
@terakota , toto sa mi táááááák páči, ukladám, vyskúšam, neviem sa dočkať, teším... dám vedieť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia