Pečený zubáč

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

2
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby držali pokope. Plátky od seba jemne oddelíme. Zemiaky poukladáme narezanou stranou nahor na vymastenú zapekaciu misu alebo plech. Potrieme ich roztopeným maslom tak, aby vniklo aj do narezaných častí. Osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre asi 45 minút. Asi 5 minút pred dokončením posypeme zemiaky postrúhaným parmezánom a dopečieme.
  2. Pripravíme mrkvovo–pomarančové pyré. Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme domäkka.
  3. Uvarenú mrkvu rozmixujeme a primiešame vytlačenú šťavu z pomaranča.
  4. Filety zo zubáča osolíme a pečieme na masle vo vyhriatej rúre asi 16 minút.
  5. Zubáča podávame s upečenými parmezánovými zemiakmi, mrkvovým pyré a dozdobíme majonézou.