Pečený zubáč so zeleninou fotorecept

Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 15. novembra 2012
Pečený zubáč so zeleninou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 ml
150 g
150 g
100 g (čerstvá)
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Filety zo zubáča osolíme a okoreníme zmesou korenia na ryby. Na kus alobalovej fólie vo veľkosti A4 natrieme olivový olej a položíme osolený a okorenený filet. Kožou dolu.

  2. 2

    Na filet striedavo naukladáme nakrájanú zeleninu tak, aby sme to prikryli druhým kúskom ryby. Znova potrieme olivovým olejom a celé zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Pečieme v rúre 15 – 20 minút pri teplote 200 °C. Upečenú rybu so zeleninou môžeme podávať s alobalom, prizdobenú citrónom. Odporúčaná príloha je chlieb, zemiaky na rôzne spôsoby.

Diskusia k receptu