Pečený syr
Pečený syr na šunke
Autor receptu: dvorka
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a aj na pohľad lákavá.
1 porcia |
5 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na nahriatej panvici bez tuku som si najskôr opiekla z jednej strany plátok nie na tenko nakrájanej šunky. Po obrátení som na ňu uložila kôpky nastrúhaného syra. Mala som 45%-tný Eidam. Zakryla som pokrievkou a na najmenšom ohreve som pomaly piekla.
- Keď syr trošku zmäkol a "prilepil" sa k šunke, obrátila som ho a opekala už nie pod pokrievkou až kým chytil peknú zlatú farbu. Stále na najmenšom ohreve, aby sa nespálil. Príloha podľa chuti. Či už kopec šalátu, zemiaky, alebo len tak, s chlebom.