Pečený pstruh s tymianom a zemiakovými lupienkami fotorecept

paploska - fotkapaploska, 20. júla 2013
Pečený pstruh s tymianom a zemiakovými lupienkami (fotorecept)
Foto: paploska

Dnes sme celý deň trávili v záhrade a "tvrdo" pracovali, takže namiesto obeda máme večeru. No stála za to. Za hodinu máte skvelé, chutné Zobraziť celý popisDnes sme celý deň trávili v záhrade a "tvrdo" pracovali, takže namiesto obeda máme večeru. No stála za to. Za hodinu máte skvelé, chutné a ľahké jedlo. Tanier je síce preplnený, ale to spôsobil ten chýbajúci obed.... :-)

2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

2 ks
1 hrsť
2 PL
 s olejom




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme pstruhy. Ja som mala vypitvané a očistené. Pstruhy umyjeme a osušíme. V mažiari vymiesime lyžičku morskej soli, tymian a čierne korenie, olivový olej. Zmesou vytrieme vnútro a kožu pstruha. Citrón prepolíme a konce zrežeme. Do zárezov v citrónoch pridáme bobkový list.

    Pečený pstruh s tymianom a zemiakovými lupienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripraveného pstruha pečieme v rúre asi 15 minút. Mäso sa musí oddeľovať od kostí. Zemiaky nakrájame na tenké kolieska, dáme v jednej vrstve na pekáč. Povrch potrieme olivovým olejom, soľou a čiernym korením.

    Pečený pstruh s tymianom a zemiakovými lupienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rúry dáme na horný rošt pstruhov a na spodný zemiaky. Pečieme približne 15 minút, ale dĺžka pečenia závisí od hrúbky zemiakov. Počas pečenia pripravíme šalát. Ja som mala miešané rôzne druhy, no bude chutný aj s čistou rukolou. Do 6 lyžíc olivového oleja pridáme 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu vinného octu, 1 lyžičku citrónovej šťavy, štvrť lyžičky prírodného cukru, soli, čierneho korenia. Vyšľaháme. Dresing pridáme k šalátu tesne pred podávaním. Šalát po čase vädne, takže ho musíte pripravovať vždy čerstvý.

    Pečený pstruh s tymianom a zemiakovými lupienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a zapíjajte dobre vyhladeným bielym vínom. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

tiginko
tanier vôbec nie je preplnený, je akurát :-) Perfektné, jednoduché, voňavé, proste parádny recept
dudik
Vyzerá to veľmi dobre a lákavo. Recept je jednoduchý a vyskúšam dnes na večeru aj ja. Ryba chce potom plávať, ale v dobrom vínku.
afataga
mne sa tiez tanier zda uplne v poriadku :-), aj jedlo vyzera vyborne, len ja hlavu vzdy vyhodim, jedlo nema na mna kukat :-), inak mne sa na pecene zemiaky viac hodi rasca ako korenie, ale je to vec vkusu
paploska
@tiginko ten môj tanier je zvyčajne prázdnejší :-) a dík, naozaj to bolo vcelku rýchle a chutné jedlo @dudik daj vedieť ako chutil
@afataga aj mojej polovičke hlava vadila, takže šla von oknom :-), ale ja ryby zbožňujem, takže dokážem zhltnúť čokoľvek...:-) rascu dávam inak aj ja, ale toto bol nápad od oliviera, tak som vyskúšala a chutili.
marianne
no a mam rybky na zajtra poriesene,pekny,jednoduchy a pritom vyborny recept...
kimlo
Hned by som sa pozval na veceru... :-)
pusta
to je úžasný recept, ***** :-)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia