Plnený bravčový bôčik

Pečený plnený bravčový bôčik (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed.

8
porcií
80 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčový bôčik som umyla a osušila.
  2. Urobila som do neho otvor.
  3. Pripravila som plnku. Zostavila som ju z mletého mäsa, ktoré sme mali na obed v sobotu so špagetami a čo zostalo uložila som do chladničky. Tiež som mala predvarenú ryžu z predošlého dňa. Jeden rohlík som nakrájala na kolieska, pridala som ryžu a mleté mäso, vajcia a všetko som zmiešala. Pridala som iba mleté korenie, ostatné suroviny sú dochutené.
  4. Mäso z predošlého dňa...
  5. Plnku som vložila do otvoru.
  6. Pripravila šitie - bielu niť a ihlu.
  7. Otvor som zošila.
  8. Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
  9. Osolila, korenila, pridala rascu a mletú červenú papriku, pridala cibuľu a cesnak a podliala troškou vody. Pod pokrievkou som pomaly piekla za občasného podlievania 70 min.
  10. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť z oboch strán. Hotové mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala odpočinúť 15 minút. Potom som odstránila nite a
  11. ...nakrájala na plátky.
  12. Podávala som s varenou ryžou a červenou dusenou kapustou, mäso som poliala výpekom. Prajem vám dobrú chuť.