Plnený bravčový bôčik
Pečený plnený bravčový bôčik (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed.
8 porcií |
80 minút príprava |
70 minút na 170 °C |
Postup
- Bravčový bôčik som umyla a osušila.
- Urobila som do neho otvor.
- Pripravila som plnku. Zostavila som ju z mletého mäsa, ktoré sme mali na obed v sobotu so špagetami a čo zostalo uložila som do chladničky. Tiež som mala predvarenú ryžu z predošlého dňa. Jeden rohlík som nakrájala na kolieska, pridala som ryžu a mleté mäso, vajcia a všetko som zmiešala. Pridala som iba mleté korenie, ostatné suroviny sú dochutené.
- Mäso z predošlého dňa...
- Plnku som vložila do otvoru.
- Pripravila šitie - bielu niť a ihlu.
- Otvor som zošila.
- Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- Osolila, korenila, pridala rascu a mletú červenú papriku, pridala cibuľu a cesnak a podliala troškou vody. Pod pokrievkou som pomaly piekla za občasného podlievania 70 min.
- Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť z oboch strán. Hotové mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala odpočinúť 15 minút. Potom som odstránila nite a
- ...nakrájala na plátky.
- Podávala som s varenou ryžou a červenou dusenou kapustou, mäso som poliala výpekom.
Prajem vám dobrú chuť.