Pečený pleskáč na masle s koňakom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. augusta 2014

Na dnešný sviatočný deň som pripravila vynikajúcu rybku-pleskáč...každé leto dostávam od od môjho zlatého bračeka tento darček...milujem všetky ryby,ale nie z obchodu...pokiaľ dostanem tento Zobraziť celý popisNa dnešný sviatočný deň som pripravila vynikajúcu rybku-pleskáč...každé leto dostávam od od môjho zlatého bračeka tento darček...milujem všetky ryby,ale nie z obchodu...pokiaľ dostanem tento poklad, snažím sa, aby som urobila radosť nie len nám z chutného jemného mäska, ale je to aj poďakovanie pre brata...dnes som ju upiekla na masle a poliala som ho pri pečení koňakom...vydarila sa a veľmi nám chutila..

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
 štipka
1/2 dl (alebo brandy)
20 g




Postup

  1. 1

    Najprv som išla na záhradu a pozbierala som si zeleninu....na zdobenie aj na šalát..

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rybku som poriadne umyla...osušila...-

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rybku som osolila morskou soľou, posypala mletým čiernym korením a pokvapkala šťavou z citrónu...

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    maslo som nakrájala na plátky a uložila som ich pod rybku aj na jej povrch...pridala som pokrájané paradajky a poliala som ju koňakom...počas pečenia, som ju ešte niekoľko krát poliala koňakom...rybka sa piekla na 200st. 20min.

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečenú rybku som preložila na misu, ozdobila zeleninou...podávala som ju so zeleninovým šalátom...rybie mäsko si najlepšie viem vychutnať bez prílohy, iba so šalátom...prajem vám dobrú chuť..

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pestrofarebné reďkovky, ktoré s obľubou pestujem každý rok...ich výhodou nie je iba ich krásne zafarbenie, ale keď reďkovka dosiahne svoju zrelosť, vyvráti sa zo zeme a zostáva v zemi iba dlhý koreň, netreba pozerať, či je už zrelá..a druhá dôležitá vec...táto reďkovka, ani po dozretí nedrevitie...

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    táto krásna ružička, je pamiatka na moju maminku...mala ju zasadenú pod oknom, kde na lavičke sedávala..presadila som si ju k sebe a je na čelnom mieste, pri príchode do dvora ako prvú vidieť práve túto ružičku..

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na tento park sa pozerám, keď ráno otvorím dvere...

    Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
pleskaca som este nejedla, dala by som sa pozvat na kostovku, vyzera vyborne
radox1
ako byvaly rybar ti afataga poviem,nemusi ti byt za pleskacom-(je to nemierova ryba) luto,kosti by si sa nenavyberala.a pokial nebola vylovena z nejakeho cisteho jazera,by ti kuchyna smrdela este par dni.
recept je OK.
1x pusta
izabella929
@radox1... v pohode...bola vylovená v jazere...bola vynikajúca a vôbec nesmerdela ničím....-) jedine tým, že jej bolo málo...@afataga...m ôžeš sa na mňa spoľahnúť, dala som sem kvalitnú rybku...) ďakujem vám za komentáre.-)
obor123
Výborný obedík. Všetky prsty by som olizala. Dvor, skôr park je prekrásny.
megdesign1
Nemierova ryba znamena to, ze nema stanovenu lovnu mieru - dlzku.

@radox to ze pleskac je "podradny kapor" este neznamena, ze je to ryba zla. Ako kazda bylinozrava bahenna ryba bude citit po bahne, ale to sa da nocnym kupelom v mlieku spravit.
valeri
Pekný recept, ale zaujali ma aj tie reďkovky, ešte som o takých nepočula, al človek sa učí stále ... :-))
izabella929
@valeri...roky ju pestujem a žiadnu inú by som už nechcela...výborná reďkovka...)takto pestujem aj trojfarebné fazuľky na zeleno, cukiny trojfarebné a j patizóny trojfarebné...no a papriku , okrem zelenej, pestujem modrú, fialovú, hnedú...vďaka za komentár.-)
kimlo
Mas tam asi vybornu zem, mne by asi takato redkovka nenarastla...v dobrom Ti zavidim Izka...
obor123
Izka, Ty pestuješ aj čiernu mrkvu? Počula som o nej, no ešte som ju nevidela. To sa o nej vravelo, že je veľmi zdravá a chutnejšia na šaláty ako normálna. Prepáč, je to od témy, ale zvedavosť mi nedala.
izabella929
@obod123..pred rokom som ju pestovala, no nie je čierna, ale je tmavobordová..pokiaľ ju neoškrabeš vyzerá akoby bola čierna...neviem, či myslíme na tú istú...ale pokiaľ sa mňa týka, čo je v semienkach farebné, to určite rastie v mojej záhrade...len ma prekvapilo, že ju napadli chrobáky, kým vedľa nej bola obyčajná mrkva a tá im nechutila..nič sa nedeje, pokojne sa opýtaj, veď mrkva patrí do kuchyne..inak pestovala som vlani aj paradajky čierne, mimoriadne skvelá chuť a keď som ju prekorojila, mala krásne zlaté žilky vo vnútri...vyzerala ako zlatá s čiernym lemom...oranžové,biele, ružové som mala tiež...a bonus..modré papriky, hnedé a tento rok pestujem fialové...