Pečený losos s paradajkou

bubelka - fotkabubelka, 14. októbra 2014
Pečený losos s paradajkou
Foto: bubelka

Losos je chutným obedom, či večerou pre mnohých z nás... Vyskúšajte ho zapiecť s paradajkou.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg




Postup

  1. 1

    Lososa očistite, umyte a nakrájajte na menšie filety. Každý posoľte, pokoreňte a pokvapkajte citrónom. Poukladajte do zapekacej misy. Na každý kúsok lososa položte 1 - 2 kolieska paradajky a na vrch nakrájajte kúsky masla. Podlejte troškou vody a dajte zapiecť na cca 30 minút. Odporúčam najprv piecť prikryté a ku koncu odokryť.

  2. 2

    Podávajte so zelenými fazuľkami podusenými na cibuľke a cesnaku a varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

bebeka
zdravé, rýchle, jednoduché. a hlavne chutné
leomax
Snažím sa jesť kvalitnú rybu aspoň raz do týždňa. Losos je na prvom mieste a tento Tvoj recept určite patrí do mojej kolonky v KK "RYBY". @Bubelka , 5 hviezdičiek máš odo mňa!
patroveckypitrs
Takáto kvalitná ryba to už hej. Recept chválim až na jeden detail to korenie na ryby pokazí takú skvelú rybu. Nič v zlom na budúce skús na miesto toho korenia dať len trochu oregána + rasce + trošku kôpru, len mala rada.
2010
Cital som 3x ale tomu nerozumiem? pol hodinu podliat vodou? korenie na ryby to je co? Co tak na rozpalenu panvicu, aj s paradajkou a na masle, sol , korenie citronova stava hotove za 5 minut.
frezia68
Nemám rada ryby a preto sa nevyjadrím k receptu.Chcem prejsť na zdravšiu stravu(z núdze cnosť) a tak som chcela kúpiť v Lídli lososa.Ale chov s farmy= umelo chovaný a tie sú chudobné na omega-3 kyseliny(veď aj kvôli tomu som chcela),sú bohaté na rôzne toxíny,obsahujú viac parazitov a škodlivých baktérií.Na zakrytie ich nezdravého zafarbenia,kŕmia lososy ružovým pigmentom.Kde sa dá kúpiť divoký losos,poradíte niekto?Prepáč mi @bubelka ten komentár,ďakujem.
frezia68
Išlo o lososy,neviem v ktorom štáte,len som si vypísala dôsledky ich umelého chovu.Na pangasa si nás upozornil niekedy dávno práve Ty v nejakej diskusii.Porozmýšľam,kde som to čítala,momentálne neviem :-(
frezia68
Bádateľ&Kampaň za pravdu v medicíne -bol to článok na nete o chove lososov na farme.
bubelka
@2010 aj tak sa dá, a bežne lososa opekám iba na panvici na masle, ale prečo to občas neurobiť inak? A čo je čudné na to podliati troškou vody? Predsa nechcem, aby sa mi prilepil o pekáč..
A neviem, či to bolo myslené ironicky, alebo to vážne neviete, ale korenie na ryby dostať v každých potravinách... Je mi jasné, že tieto korenia sú možno plné zbytočných prídavnych látok a soli, ale predsa to nejem každý deň a ked tak raz za čas urobím lososa, tak nevidim na tom nič hrozné..
2010
@bubelka , nahrej si panvicu s troskou masla pridaj lososa, a nepokusaj sa ho odskrabnut, panvica ho uvolni sama :-)
alebo da sa aj surovy, cheers


frezia68
V televízii som videla recept na lososa: kuchár na koži urobil 2-3 zárezy (podľa veľkosti),aby sa uvoľnil tuk a dal kožou dolu na panvicu s horúcim maslom.Vetvičkami tymiánu trocha z vrchu poobtieral lososa,zmiernil plameň a vetvičky nechal na každom kúsku na vrchu,aby ho prevoňal. Osolil,okorenil,koža sa krásne prepiekla,druhú stranu opekal len veľmi krátko,panvicu stiahol z ohňa s tým,že na horúcej panvici dôjde a losos bude "medium".Kto nemá rád,môže dopiecť.@Bubelka ,pridávam len pre inšpiráciu,lebo aj tak sa dá,aj tak sa dá.A možná Ti zachutí,tak pekný večer:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia