Pečený králik
Pečený králik

Pečený králik

moznodobremoznozle - fotkamoznodobremoznozle, 11. marca 2018

Pre mňa vynikajúci recept na králika.

30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 celý
6-7 ks stredné
6-7 ks
podľa chuti
hrsť
hrsť
na podliatie
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Tohto fesaka som si krasne rozporcoval a trup nechal do polievky. Cize dva v jednom a obed hotovy :)

    Pečený králik - obrázok 1
  2. 2

    Rozporcujeme králika na casti. Podľa chuti osolíme u nas sa soli menej. Cize každý podľa seba :). Ocistene a nakrájané zemiaky spolu s cherry paradajkami pridáme ku králikovi. Nakrajame slaninku na kocky a cesnak na platky a dame do rajnice. Pridame tymian a vňať. Niečo si necháme na dozdobenie a podlejeme. Rajnicu prikryjeme alobalom a dame piect na 200 °C cca na 1,5 hodiny a nakoniec odokryjeme a ešte dopekame zhruba pol hodku.

  3. 3

    Hotovo !!! DOBRU CHUT

Diskusia k receptu

zinnajdha
dobrý recept. Súhlasím s tým, že králika treba dochutiť viac ako iné mäsá asi tak ako je v tomto recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia