Pečený králik

Pečený králik
veronika353Veronika353, recept pridal: 21. marca 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.

Suroviny

90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Králíka odblaníme,umyjeme a osušíme. Osolíme, prošpikujeme slaninou, posypeme kmínem, grilovacím kořením a pokrájeným česnekem.Opečeme na oleji, podlejeme vodou nebo vývarem a upečeme doměkka.Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

2

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 22. marca 2010 o 08:56
    Tak toto urobí, mám v mrazáku ešte polovičku králika. Mňam, už sa teším.


  • dadabarcelona, 22. marca 2010 o 09:48
    hmmm,aj my máme radi králicka,mñam mñam...!!!


  • bozulka, 22. marca 2010 o 12:42
    Tiež máme radi králička na rôzne úpravy:smažený,dusený na zelenine,na smotane a tiež pečený s cibuľou,cesnakom,1 zrnko nové korenie,1ks bobkový list a pár kapiek octa.Celého obalím do údenej slaninky.Vyskúšajte aj takto je výborný a voňavý.


  • tinca, 22. marca 2010 o 22:07
    Júj, ale by som si dala, som hladná ako vlk, vieš Veronika my čo sa večer postíme a potom zbodneme všetko. Krásne to vyzerá a navyše je to aj dietetické. Mamina robila v páci na smotane, aj to bolo moc dobré a k tomu domáca knedľa s veľkými dierami, to je už len sen.


  • veronika353, 23. marca 2010 o 18:26
    Maminka taky dělala králíka na smetaně.Taky z něj dělala roládu, já mám v mrazáku maso z králíka na roládu, ale ještě jsem se k tomu nedostala.Možná na velikonoce to upeču.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist