Pečený králik

Pečený králik
veronika353Veronika353, recept pridal: 21. marca 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.

Suroviny

90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Králíka odblaníme,umyjeme a osušíme. Osolíme, prošpikujeme slaninou, posypeme kmínem, grilovacím kořením a pokrájeným česnekem.Opečeme na oleji, podlejeme vodou nebo vývarem a upečeme doměkka.Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

2

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 22. marca 2010 o 08:56
    Tak toto urobí, mám v mrazáku ešte polovičku králika. Mňam, už sa teším.


  • dadabarcelona, 22. marca 2010 o 09:48
    hmmm,aj my máme radi králicka,mñam mñam...!!!


  • bozulka, 22. marca 2010 o 12:42
    Tiež máme radi králička na rôzne úpravy:smažený,dusený na zelenine,na smotane a tiež pečený s cibuľou,cesnakom,1 zrnko nové korenie,1ks bobkový list a pár kapiek octa.Celého obalím do údenej slaninky.Vyskúšajte aj takto je výborný a voňavý.


  • tinca, 22. marca 2010 o 22:07
    Júj, ale by som si dala, som hladná ako vlk, vieš Veronika my čo sa večer postíme a potom zbodneme všetko. Krásne to vyzerá a navyše je to aj dietetické. Mamina robila v páci na smotane, aj to bolo moc dobré a k tomu domáca knedľa s veľkými dierami, to je už len sen.


  • veronika353, 23. marca 2010 o 18:26
    Maminka taky dělala králíka na smetaně.Taky z něj dělala roládu, já mám v mrazáku maso z králíka na roládu, ale ještě jsem se k tomu nedostala.Možná na velikonoce to upeču.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist