Pečený králik

Pečený králik
veronika353Veronika353, recept pridal: 21. marca 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.

Suroviny

90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Králíka odblaníme,umyjeme a osušíme. Osolíme, prošpikujeme slaninou, posypeme kmínem, grilovacím kořením a pokrájeným česnekem.Opečeme na oleji, podlejeme vodou nebo vývarem a upečeme doměkka.Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

2

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 22. marca 2010 o 08:56
    Tak toto urobí, mám v mrazáku ešte polovičku králika. Mňam, už sa teším.


  • dadabarcelona, 22. marca 2010 o 09:48
    hmmm,aj my máme radi králicka,mñam mñam...!!!


  • bozulka, 22. marca 2010 o 12:42
    Tiež máme radi králička na rôzne úpravy:smažený,dusený na zelenine,na smotane a tiež pečený s cibuľou,cesnakom,1 zrnko nové korenie,1ks bobkový list a pár kapiek octa.Celého obalím do údenej slaninky.Vyskúšajte aj takto je výborný a voňavý.


  • tinca, 22. marca 2010 o 22:07
    Júj, ale by som si dala, som hladná ako vlk, vieš Veronika my čo sa večer postíme a potom zbodneme všetko. Krásne to vyzerá a navyše je to aj dietetické. Mamina robila v páci na smotane, aj to bolo moc dobré a k tomu domáca knedľa s veľkými dierami, to je už len sen.


  • veronika353, 23. marca 2010 o 18:26
    Maminka taky dělala králíka na smetaně.Taky z něj dělala roládu, já mám v mrazáku maso z králíka na roládu, ale ještě jsem se k tomu nedostala.Možná na velikonoce to upeču.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist