Pečený králik

Pečený králik
veronika353Veronika353, recept pridal: 21. marca 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.

Suroviny

90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Králíka odblaníme,umyjeme a osušíme. Osolíme, prošpikujeme slaninou, posypeme kmínem, grilovacím kořením a pokrájeným česnekem.Opečeme na oleji, podlejeme vodou nebo vývarem a upečeme doměkka.Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptu
  • evas13, 22. marca 2010 o 08:56
    Tak toto urobí, mám v mrazáku ešte polovičku králika. Mňam, už sa teším.


  • dadabarcelona, 22. marca 2010 o 09:48
    hmmm,aj my máme radi králicka,mñam mñam...!!!


  • bozulka, 22. marca 2010 o 12:42
    Tiež máme radi králička na rôzne úpravy:smažený,dusený na zelenine,na smotane a tiež pečený s cibuľou,cesnakom,1 zrnko nové korenie,1ks bobkový list a pár kapiek octa.Celého obalím do údenej slaninky.Vyskúšajte aj takto je výborný a voňavý.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • tinca, 22. marca 2010 o 22:07
    Júj, ale by som si dala, som hladná ako vlk, vieš Veronika my čo sa večer postíme a potom zbodneme všetko. Krásne to vyzerá a navyše je to aj dietetické. Mamina robila v páci na smotane, aj to bolo moc dobré a k tomu domáca knedľa s veľkými dierami, to je už len sen.


  • veronika353, 23. marca 2010 o 18:26
    Maminka taky dělala králíka na smetaně.Taky z něj dělala roládu, já mám v mrazáku maso z králíka na roládu, ale ještě jsem se k tomu nedostala.Možná na velikonoce to upeču.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist