Pečený králik

Pečený králik na víne

Autor receptu: palma

Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.

90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Králika naporcujte a marinujte aspoň 1 hodinu vo výberovom oleji Raciol s bazalkou a so šafránom. Marinovaného králika dajte na plech spolu s marinádou, osoľte, okoreňte, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejte vínom. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C prikryté alobalom asi hodinu.
  2. Medzi tým si nakrájajte cuketu na kolieska a tie ešte prekrojte na štvrtiny. Cherry paradajky rozkrojte a spolu s cuketou pridajte ku králikovi. Pečte už odokryté ďalších približne 30 minút. Po upečení natrhajte čerstvú bazalku a posypte ňou králika.
  3. Takto upraveného králika môžete podávať s kúskami opečeného bieleho chleba a pohárom ružového vína.