Pečený kapor
Autor receptu: jano46
Tento recept som si pripravil a upravil podľa seba. Na jeho prípravu potrebujeme jedného menšieho kapra, menšieho z toho dôvodu, že ho pečieme v kuse. Môj bol "vlastnoručne" chytený z rieky, preto som ho pred samotnou prípravou nedal do žiadneho roztoku či mlieka.
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Rybu si priečne narežeme z oboch strán a do zárezov vtrieme koreniny.
- Následne do takto pripravenej ryby, do zárezov vkladáme postupne narezanú slaninu a klobásu.
- Celú rybu okoreníme, na vrch dáme kúsky masla a podlejeme vodou.
- Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 min., dĺžka pečenia závisí od veľkosti danej ryby. Potom alobal odkryjeme, pridáme stupne a podľa potreby rybu ešte zapečieme.
- Ako príloha sa môžu podávať zemiaky, ktoré sa dajú hneď pripraviť s rybou s menšou úpravou receptu a to tak, že do kapra už so všetkými ingredienciami vložíme na krúžky narezané zemiaky spolu s cibuľou, ktoré sme si samozrejme okorenili nejakým vhodným korením, zabalíme do alobalu tak, aby nám z neho šťava nevytiekla, ktorý sme si predtým zospodu potreli maslom a takto spolu pečieme, tu sa iba predĺži doba pečenia o cca 10 – 15 min., kvôli zemiakom. Taktiež to potom necháme zapiecť.