Pečený kapor

jano46Jano46, 49 ročný muž, 7. februára 2013 12:11
Ďalšie jeho recepty »

Pečený kaporFoto: jano46

Tento recept som si pripravil a upravil podľa seba. Na jeho prípravu potrebujeme jedného menšieho kapra, menšieho z toho dôvodu, že ho pečieme v kuse. Môj bol "vlastnoručne" chytený z rieky, preto som ho pred samotnou prípravou nedal do žiadneho roztoku či mlieka.

4
porcie
30 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Rybu si priečne narežeme z oboch strán a do zárezov vtrieme koreniny.

    Pečený kapor - obrázok 1
  2. 2

    Následne do takto pripravenej ryby, do zárezov vkladáme postupne narezanú slaninu a klobásu.

    Pečený kapor - obrázok 2
  3. 3

    Celú rybu okoreníme, na vrch dáme kúsky masla a podlejeme vodou.

    Pečený kapor - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 min., dĺžka pečenia závisí od veľkosti danej ryby. Potom alobal odkryjeme, pridáme stupne a podľa potreby rybu ešte zapečieme.

    Pečený kapor - obrázok 4
  5. 5

    Ako príloha sa môžu podávať zemiaky, ktoré sa dajú hneď pripraviť s rybou s menšou úpravou receptu a to tak, že do kapra už so všetkými ingredienciami vložíme na krúžky narezané zemiaky spolu s cibuľou, ktoré sme si samozrejme okorenili nejakým vhodným korením, zabalíme do alobalu tak, aby nám z neho šťava nevytiekla, ktorý sme si predtým zospodu potreli maslom a takto spolu pečieme, tu sa iba predĺži doba pečenia o cca 10 – 15 min., kvôli zemiakom. Taktiež to potom necháme zapiecť.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist