Pečený kapor

Pečený kapor
Foto: jano46
jano46Jano46, recept pridal: 7. februára 2013 12:11Ďalšie jeho recepty

Tento recept som si pripravil a upravil podľa seba. Na jeho prípravu potrebujeme jedného menšieho kapra, menšieho z toho dôvodu, že ho pečieme v kuse. Môj bol "vlastnoručne" chytený z rieky, preto som ho pred samotnou prípravou nedal do žiadneho roztoku či mlieka.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Rybu si priečne narežeme z oboch strán a do zárezov vtrieme koreniny.
Pečený kapor - obrázok 1

2

Následne do takto pripravenej ryby, do zárezov vkladáme postupne narezanú slaninu a klobásu.
Pečený kapor - obrázok 2

3

Celú rybu okoreníme, na vrch dáme kúsky masla a podlejeme vodou.
Pečený kapor - obrázok 3

4

Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 min., dĺžka pečenia závisí od veľkosti danej ryby. Potom alobal odkryjeme, pridáme stupne a podľa potreby rybu ešte zapečieme.
Pečený kapor - obrázok 4

5

Ako príloha sa môžu podávať zemiaky, ktoré sa dajú hneď pripraviť s rybou s menšou úpravou receptu a to tak, že do kapra už so všetkými ingredienciami vložíme na krúžky narezané zemiaky spolu s cibuľou, ktoré sme si samozrejme okorenili nejakým vhodným korením, zabalíme do alobalu tak, aby nám z neho šťava nevytiekla, ktorý sme si predtým zospodu potreli maslom a takto spolu pečieme, tu sa iba predĺži doba pečenia o cca 10 – 15 min., kvôli zemiakom. Taktiež to potom necháme zapiecť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helca103, 7. februára 2013 o 14:50
    zaujímavý recept, už len niekde zohnať čerstvého kapra. Určite si recept ukladám veď čo ak ho budem potrebovať ::-)


  • afataga, 7. februára 2013 o 15:15
    podla mna je skoda kvalitnu cerstvu rybu kombinovat s klobasou, slaninou a korenim na ryby, uplne staci sol a rasca, popr. nejaka bylinky


  • baka123, 7. februára 2013 o 15:16
    mňam, vyzerá dobre


  • violetacamorova, 7. februára 2013 o 15:18
    No ked si to piekol na velkom normalnom plechu tak to si ulovil poriadne kaprisko.


  • izabella929, 7. februára 2013 o 15:36
    ej krucipísek.-)) toto je poriadma mňamkovina.-)))) tak na toto by som sa aj dala pozvať.-))))


  • denyany, 7. februára 2013 o 16:15
    jedného krásneho kapra mám v mrazáku ešte od Vianoc- mala som ich viac, použila len jedného. kapra mám veľmi rada, pripravujem ho všelijako, ale asi by som ho nekombinovala so slaninou a už vôbec nie s klobásou, je mastný dosť aj sám o sebe... ale proti gustu žiaden dišputát:-D


  • ariela6, 8. februára 2013 o 18:35
    pekny kaprik mne nema kto chytit


  • letisia, 8. februára 2013 o 22:36
    Krásna rybička. Vidím, že si tu nový. Tak vitaj na vareche.


  • jano46, 20. februára 2013 o 07:48
    Ďakujem za prívítanie aj za milé komentáre.


  • micanela, 16. apríla 2014 o 11:22
    pekne - ale neprebije ta klobaska chut samotnej ryby?


  • rulik, 4. mája 2014 o 16:25
    @micanela ,afataga ja myslím, že tej klobásky a slaninky tam nie je ať toľko aby prebilo chuť, veď kaprík nie je obalený v nich



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist