Pečený kapor

Pečený kapor
Foto: jano46
jano46Jano46, recept pridal: 7. februára 2013 12:11Ďalšie jeho recepty

Tento recept som si pripravil a upravil podľa seba. Na jeho prípravu potrebujeme jedného menšieho kapra, menšieho z toho dôvodu, že ho pečieme v kuse. Môj bol "vlastnoručne" chytený z rieky, preto som ho pred samotnou prípravou nedal do žiadneho roztoku či mlieka.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Rybu si priečne narežeme z oboch strán a do zárezov vtrieme koreniny.
Pečený kapor - obrázok 1

Následne do takto pripravenej ryby, do zárezov vkladáme postupne narezanú slaninu a klobásu.
Pečený kapor - obrázok 2

Celú rybu okoreníme, na vrch dáme kúsky masla a podlejeme vodou.
Pečený kapor - obrázok 3

Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 min., dĺžka pečenia závisí od veľkosti danej ryby. Potom alobal odkryjeme, pridáme stupne a podľa potreby rybu ešte zapečieme.
Pečený kapor - obrázok 4

Ako príloha sa môžu podávať zemiaky, ktoré sa dajú hneď pripraviť s rybou s menšou úpravou receptu a to tak, že do kapra už so všetkými ingredienciami vložíme na krúžky narezané zemiaky spolu s cibuľou, ktoré sme si samozrejme okorenili nejakým vhodným korením, zabalíme do alobalu tak, aby nám z neho šťava nevytiekla, ktorý sme si predtým zospodu potreli maslom a takto spolu pečieme, tu sa iba predĺži doba pečenia o cca 10 – 15 min., kvôli zemiakom. Taktiež to potom necháme zapiecť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • helca103, 7. februára 2013 o 14:50
    zaujímavý recept, už len niekde zohnať čerstvého kapra. Určite si recept ukladám veď čo ak ho budem potrebovať ::-)


  • afataga, 7. februára 2013 o 15:15
    podla mna je skoda kvalitnu cerstvu rybu kombinovat s klobasou, slaninou a korenim na ryby, uplne staci sol a rasca, popr. nejaka bylinky


  • baka123, 7. februára 2013 o 15:16
    mňam, vyzerá dobre


  • violetacamorova, 7. februára 2013 o 15:18
    No ked si to piekol na velkom normalnom plechu tak to si ulovil poriadne kaprisko.


  • izabella929, 7. februára 2013 o 15:36
    ej krucipísek.-)) toto je poriadma mňamkovina.-)))) tak na toto by som sa aj dala pozvať.-))))


  • denyany, 7. februára 2013 o 16:15
    jedného krásneho kapra mám v mrazáku ešte od Vianoc- mala som ich viac, použila len jedného. kapra mám veľmi rada, pripravujem ho všelijako, ale asi by som ho nekombinovala so slaninou a už vôbec nie s klobásou, je mastný dosť aj sám o sebe... ale proti gustu žiaden dišputát:-D


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • ariela6, 8. februára 2013 o 18:35
    pekny kaprik mne nema kto chytit


  • letisia, 8. februára 2013 o 22:36
    Krásna rybička. Vidím, že si tu nový. Tak vitaj na vareche.


  • jano46, 20. februára 2013 o 07:48
    Ďakujem za prívítanie aj za milé komentáre.


  • micanela, 16. apríla 2014 o 11:22
    pekne - ale neprebije ta klobaska chut samotnej ryby?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist